perjantai 31. toukokuuta 2013

Kaikkihan sitä tarvii. Terapiaa meinaan :)


Paljon nousee penkistä?
Suomi on luvattujen penkkipunnertajien maa ja kaikki on yleensä olleet jossain vaiheessa todella kovassa kunnossa. On muuten todella paljon sellaisia jotka penkkaa 200 kg ihan sarjoja :) Sitten on tietysti nämä, jotka ennen olivat vähintään huippu-urheilijoita ja juoksi satasen ainakin melkein yhtä kovaa kuin Usain Bolt ja alle 3 tunnin maratoonareista puhumattakaan.
Miehille tämä on varmaan yleisempää kuin naisille, että jos on vähänkään sen näköinen, että käy salilla saa niskaansa näitä penkkipunnertajia :)
Monelle itsensä vertaaminen toiseen on se juttu ja tietysti aina pitäisi olla vähän parempi kuin se toinen, ainakin joskus on ollut.

Sitten on nämä iänikuiset marmattajat. Munkin pitäs ja mä oon niin läski(vaikka olisikin ihan normaali painoinen) Mollataan omia saavutuksia ja vertailukohtana on tietenkin joku  joka on paremmassa kunnossa ja mietitään, että mitäköhän hän syö ja miten paljon treenaa. Jos minä syön ihan samalla tavalla, kuin hän ja käyn yhtä paljon treenaamassa, tulee minustakin sellainen. Mitä jos olen vaikka syömättä ja liikun joka päivä monta tuntia, en minä ainakaan liho?
Hei uutisia!!! Elä vertaa itseäsi muihin, jos joku syö jollain tavalla on se juuri sopiva tapa hänelle. Toinen tarvitsee enemmän ja toinen pärjää vähemmällä. Liikkumisen kanssa sama, toisen lihas kasvaa jo pelkästään, kun sanoo sanan kuntosali ja toisella tulokset tulevat niin hitaasti, että motivaatiota kysellään moneen kertaan, kun salin ovea raotetaan.
Se että käy salilla ei pelkästään riitä, siellä pitää myös tehdä. Sanoinkin tuossa eräänä päivänä, että kun lähtee ääntä sarjoissa ja on vähän kakkaa housussa treenin jälkeen, tietää että on ollut hyvä treeni :D
Kuinka paljon parempaa treeniä saakaan aikaan, kun kysyy esim. ammattilaiselta apua liikkeiden suorittamiseen?
Tässä muutamana päivänä olen kauhulla seurannut, kun treenataan aivan päin persettä ja ihan liian isoilla painoilla. Liikkeet suoritetaan väärin ja käytetään kroppaa apuna, kun tehdään vaikka hauista tai olkapäitä. Joskus tietysti se hauistreeni menee olkapäille :D

Aina pitäs olla parempi kuin muut? Ei pidä!!! Oot vaan parempi, kuin olit aikaisemmin. Mikään ei saa parempaa fiilistä kun saat tehtyä uusia ennätyksiä oli se sitten juoksussa, hiihdossa, Zumbassa tai salilla. Elä vertaa mitä se naapuri tekee, vaan vertaa ainoastaan siihen ihmiseen joka siellä sun peilissä näkyy.

Sit on tietysti näitä, jotka syyttää aina kaikkea muuta, kuin itseään. Mulla on varmaan kilpirauhasen vajaatoiminta, kun en laihdu. Polvi kipeä en voi tehdä sitä tai tätä. Selkä venähti, nukuin huonosti, lapsi kipee( no okei ihan hyvä syy jos on vaikka yksinhuoltaja) koira yksin kotona, huonot geenit.... Onhan näitä.
Kyllä se laiskuus on yksi syy miksi ei tehdä jotain, toinen on sitten ettei osata tai ei kehdata. En mä kehtaa mennä salille, kun en tiedä miten ne laitteet toimii, en voi tehdä tuota liikettä, kun näytän läskille.(tämä on tosi)
Jos joku liike saa sut näyttämään lihavalle, mä ainakin tekisin sitä kahta kauheemmin, että ne läskit katoas :D
Ihmiset jotka pyytää apua on fiksuja, mutta ne jotka pyytää sitä ihan kaikilta, eikä noudata sitten yhtäkään neuvoa. Tehdään ohjelmaa ja ruokavaliota, sitten kysellään joltain toiselta ja odotetaan, että vois jollain syyllä sitten vaihtaa sen ohjelman ja ne ravintoarvot viskata roskakoppaan. Ilman, että edes kokeillaa sitä kunnolla, koska muutokset ei tapahdu yhdessä yössä.

Niin ja se shoppailu ei oo sit treenaamista, miksi se pitää kirjoittaa Heia heiaan :)4 kommenttia:

 1. Mä tykkäsin tästä tekstistä. Tosi kovin. :D Hyvä hyvä!

  VastaaPoista
 2. Mä niin komppaan suo kyllä. Ihan just olisi voinut tulla meitsin suusta tämä juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Jostain se ajatus lähti vyörymään ja päätyi tänne :)

   Poista