keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Raakasuklaa, kookosöljyt, siemenet, pähkinät, gluteenittomat jauhot ja pullat.
Voin kertoa, että vaikka kuinka leipoo itse ja syö hyviä rasvoja ja muita superfoodeja nekin lihottaa.

Rasvaton jogurtti, maito, juustot ja muut light tuotteet on ihan samalla tavalla lihottavia, kuin muutkin ns. tavalliset sapuskat.
Määräänsä enempää niitäkään ei kannata syödä jos tavoitteena on painonpudotus.

Kourallinen pähkinöitä menee ihan minuutissa ja samoten se raakasuklaa, vaikka koko paketti.
Ei se perse pienene vaikka, kuinka luomua tai paleota tunkee naamariinsa jos määrät on isot.

Puhdasta ruokaa voi syödä niin paljon että paino nousee, helpostikin.

Onko kotona pöydällä kipossa nameja(lapsille ja vieraille) ja kuinka usen se oma käsi siellä kipossa vierailee?? Otan yhden, otan toisen ja pian se kippo on tyhjä.
Kun siellä kipolla vierailee niin miten käy sitten ruokailun kanssa? Sitä joko syö vähemmän, koska olet vetänyt niitä superfoodeja koko päivän tai sitten syöt normaalin ison annoksen kuten ennenkin.
Lisäenergiaa tulee niin helposti ihan syömisten ja juomistenkin kanssa. Kaverin kanssa pari lattea kahvilassa menee helposti, siihen tietenkin kermavaahdot päälle.


Ja sitten ne muut lisäravinteet, oikea ruoka kasvattaa sitä pattia, ei ne jauheet pelkästään. Tuloksia tulee syömällä. Lisäravinne firmat pursuaa jos jonkinlaista palautus, massa ja rasvanpolttoon tarkoitettuja tuotteita. Samaan tarkoitukseen on miljoona eri purkkia, mikään pilleri ei tee sua laihemmaksi tai mikään jauhe saa sua kasvamaan Arnoldin kokoiseksi. Palautusjuomat joo imeytyy nopeammin kuin kiinteä ruoka, mutta ei se pelkästään riitä. Sellaiselle jolla on vaikea syödä isoja määriä ruokaa ne on todella hyvä keksintö, sillä proteiinipirtelö on todella helppo vedettävä. Matkoilla sellaiset toimivat myös hyvin jos on vaikea ottaa normi evästä mukaan. Sellaisen imaisee vaikka automatkalla paikasta toiseen tai jos ei ole mukamas aikaa syödä päivän aikana. Itse suosisin kuitenkin itse sekoitettavaa versiota, koska valmiit juomat sisältävät usein paljon sokeria.


En ole mikään ravitsemus guru, mutta koitan pähkäillä asioita maalaisjärjellä.


Päivän selkä.
4 kommenttia:

 1. No näinhän se on, kyllä millä tahansa ravinnolla saa itsensä tuhtiin kuntoon, jos vetää niitä överisti. Muistan nähneeni sellaisen dokkarin aikoinaan, jossa oli reilusti ylipainoinen kaveri. Hän ihmetteli sitä itse, että miten voi olla, kun syö vain appelsiineja ;) No kun asiaa tutkittiin vähän tarkemmin, niin ne määrät oli jotain järkyttävää, mitä se veti päivässä aplareita :D Eli näin ;) Järki käteen, sillä pääsee yleensä aika pitkälle.

  Ja hieno selkä! Hyvä Jerita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan sen saman dokumentin, kaveri oli todellakin ylipainoinen ja niiden appelsiinien määrä päivässä oli jotain ihan järkyttävää :)
   Kiitos :)

   Poista
 2. älä pilaa mun ainoaa herkkua eli laittikolaa nyt tässä! XD ja vau mikä selkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pilaa. :) Olin ennen itse aikamoinen limuhiiri ja pepistä ja kokista tuli litkittyä ihan hirveesti, nykyään jos erehdyn moista juomaan se on aivan hirvittävän makeaa :)
   Kiitsa :)

   Poista