lauantai 29. maaliskuuta 2014

Moni tulee kipeäksi heti kun aloittavat treenaamisen. Vanhassa työpaikassa oli tällainen virus aina liikenteessä, kun kuntoilu aloitettiin.
Monet aloittavat todella kovaa ja varsinkin jos on painonpudotus mielessä, mennään idealla, että liikun vaikka 5 tuntia päivässä jos tarve vaatii.  Ei pelkästään se liikkuminen  vaan se ruokavalio. Monet alkaa liikkumaan hullun lailla ja vähentää syömistään, liikaa. Ennen on syöty mitä sattuu ja sitten yhtäkkiä ei syödäkään enää juuri mitään. Työpaikoilla, varsinkin pienillä ei ole mitään työpaikkaruokalaa ja eväät otetaan kotoa mukaan tai haetaan jostain pikkukaupasta. Mitä sieltä mukaan sitten yleensä tarttuu? Kolmioleipää, lihapiirakkaa, valmiskeittoja??
Varsinkin jos on asiakaspalvelu duunissa monet eivät "ehdi" syömään. Eletään kahvin ja röökin voimilla koko päivä. Meidänkin jääkaapissa töissä oli aina puolikkaita sämpylöitä ja jogurtteja, kun niitä ei ehdi syömään.
Toki joskus aikataulut kusee ja niin käy, mutta kyllä syödä pitää. Mulle riittää vaikka 5 minuuttia kun saan lapioitua safkan suuhuni.
Kuva pienizles.com

Niin siihen sairastamiseen...
Lihakset tulee todella kipeäksi, kun ei pitkään aikaan ole liikkunut. Saattaa mennä helposti viikko kun esim. jalkatreenistä palautuu. Keho tekee ihan tosissaan töitä, että saa korjattua kehoa taas paremmaksi versioksi sinusta. Kyllä siinä voi tuntua lämmön nousua ja olo flunssaiselta, kun keho ihmettelee, että mitä hittoa tällä kropalla on tehty.
Ihmiset, jotka haluavat laihtua keinolla millä hyvänsä, varsinkin jos liikuntaa ei ole harrastettu oikeastaan vuosiin, aloitan projektin mielummin pelkällä ruokavaliolla ja sitten kun se alkaa olemaan hallinnassa lisätään liikuntaa. Miksi?
kuva tohtori.fi

Pirkko 30 -vee haluaa heinäkuuksi 10 kiloa pois ja tekee ihan mitä vaan että saa sen pois. Aloitetaan aamulenkit, kuntosalit, ruokavalio.
Entinen elämä oli kahvia, lounasravintola ja kotona piirakkaa ja valmisruokia, sekä leipää.
Pirkko alkaa tekemään itse ruokia ja punnitsemaan määriä, sekä syömään 5 kertaa päivässä sen 2 tai kolmen sijaan entisessä elämässä.  Se on aika hukassa, kun miettii niitä ruokia mihin ne pakkaa ja milloin ne valmistaa. Sitten pitäs vielä ottaa niitä liikuntakamoja mukaan ja rynnätä salille, kun ei edes kunnolla muista mitä hittoa siellä läpi käytiin. Paikatkin on saakelin kipeet, ettei edes pysty kunnolla istumaan edes töissä siinä toimistontuolissa.
kuva kimmbeach.com

Pirkko ajattelee, että liikunnan määrällä se paino pudotetaan. Pirkko ajattelee väärin :) Pirkolle pitää opettaa, että ruokavaliolla on väliä.
Jos pirkko tekee 7 aamulenkkiä ja 5 salitreeniä heti ekan kahden viikon aikana(koska heinäkuuhun on niin lyhyt aika) Pirkko on pian kipeenä, kolottaa, flunssaa jne. ei paino laske ja mitä mä teen vääriin. Eikun karkkikauppaan hakemaan lohtua. Vi**iksi meni jo nyt. Ei Pirkkoa oo luotu liikkumaan ja kipeenä ei voi liikkua, joten silloinhan lihoo??? Kun ruokaa vähennetään eli energiaa niin keho palautuu vielä hitaammin treeneistä.
Tai vaikka Pirkko ei tulisikaan kipeäksi, mutta paino alkaa junnaamaan tuolla liikunnan määrällä, mistäs enää lisäät tunteja siihen, kun nyt jo mennään hullun lailla. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään fitness-Pirkko vaan ihan tavallinen ihminen, joka haluaa nyt heti kuntoon, mielummin jo eilen olisi pitänyt olla.
Telkkarissa esitettävät laihdutusohjelmat antavat hiukan epärealistisen kuvan suurien määrien laihduttamisesta, niissä mennään aina äärirajoille. Monet asiakkaat on pettyneitä jos paino putoaakin VAIN 500g viikossa, kun telkkarissa ne laihtuu paljon nopeammin.
Liika on liikaa ja liian paljon, liian nopeasti saa kehon reagoimaan ihmisillä eri tavalla. Hiljaa hyvä tulee ja maltti on valttia. Järki päässä, Pirkolla ja personal trainerilla.  Sanotaan, että asiakas on aina oikeessa, kyllä se fiksu asiakaspalvelija osaa ratkaista tilanteet niin, että sen asiakkaankin on hyvä olla.
Pitää ensin oppia uimaan matalassa päässä allasta, ennenkuin mennään syviin vesiin???
 MUTKU MÄ HALUUN!!!
Kuva ellit.fi 

Mä en itse ole muuten ollut pitkään aikaan kipeenä. Ei ole ollut flunssaa ihan hetkeen, on siitä ainakin vuosi aikaa.

Mä lähen hakemaan reisikipuja salilta. Palaamme asiaan myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti