tiistai 11. maaliskuuta 2014

Mulle tulee välillä hetkiä jolloin olisi kiva mennä auttamaan salilla treenaavaa ihmistä, mutta sitten takaraivossa huutaa ääni: pidä turpas kiinni ja anna sen treenaa. Usein teen näin, sillä jos  menen auttamaan on katseet suhteellisen kylmiä.  En toki tarkoita, että olisin itse jotenkin täydellinen, mutta jos joku tekee totaalisen väärin ja meno on lähinnä vaarallisen näköistä en voi enää pitää suuutani kiinni...  Yleensä olen hiljaa :)
Tai sitten kun näkee että PT ohjaa asiakasta ja mulla ei oo mitään hajua mitä ne tekee(varmaan jotain uutta ja ihmeellistä)
Tänään näin erikoisen tapahtuman.
Ensin tehtiin penkkiä tangolla, niin että tanko laskettiin kaulan päälle(ei rinnalle) Sitten laitettiin painoa vain toiselle puolelle. Sen jälkeen haettiin jumppapallo ja se laitettiin jalkojen väliin. Samalla kun tehtiin penkkiä, niin jalkoja nostettiin ylös alas pallo jalkojen välissä. Kätevää vatsat ja melkein penkki samaan aikaan...

Sitten tämä, että kysytään neuvoja ja niitä ei sitten noudateta. Siinäkin oppii vastaamaan aika ympäripyöreästi jatkossa kyseisille ihmisille.
Salilla käyminen ei ole raketti tiedettä, mutta kyllä siellä aika monta asiaa voi silti tehdä huonosti. Ihan pienillä korjauksilla voi saada treeniin uutta potkua.

Eilen paikallisella salilla eräs mummo tuli kysymään, että mitäköhän sen pitäs tehdä, kun hän ei muista miten ne laitteet toimii? Kysyin, että mitäs rouva haluaa tehdä? Vastaus oli, että jotain helppoa. Siinä vieressä oli istumaprässi vapaana ja tyrkkäsin mummoa siihen suntaan, neuvoin miten liike tehdään, laitettiin painot ja menin tekemään vähän pohkeita siihen viereen. Selkäni kun käänsin ja katsoin uudelleen niin mummeli oli siinä koneessa jo lähes väärinpäin :) Voi toista se oli niin suloinen.
Siellä on viikolla aamuisin eläkeläisten tehoryhmä jumppaamassa, aloittavat ensin jumppasalilla ja tulevat sitten salin puolelle. Ei pelkoa että sinne mahtuisin sen jälkeen jotain tekemään, tosin vapaa paino puolella on reilusti tilaa. Musta on todella hienoa että vanhemmatkin haluaa pitää itsestään huolta. Tuli siinä mummelia opastaessa oma äiti mieleen :)Hän oli loppuvaiheesta sellainen ettei tiennyt itkenkö vai nauranko, kun ei osannut sukkaa tai kenkää jalkaansa laittaa.

Päivän Leivonta osuus:Tänään Porkkanakakkua :)

Ainekset
1 muna 50g
Micro whey active pancake 22g
Tattari hiutale 20g
Kaurahiutale 10g
Perunakuitujauho 10g
Porkkanan raaste 100g
Vesi 100g
Viikuna 20g
Leivinjauhe 1/2 tl.

Sekoita kaikki muut ainekset keskenään paitsi viikuna. Kaada uunin kestävään astiaan(pieni)  paloittele viikuna ja upota taikinan sekaan ja peittele viikunat. Laita uuniin 180 astetta ja 20 minuuttia.

Kalorit  koko kakku 276
Proteiinit 19.9g
Hiilarit 40.2g
rasva 3,6g
Kuituja  16.9g

100g/kalorit 86
Prot. 6.2
Hiil 12.5
Rasva 1.1g ja kuituja  5.3g

Aijuu tein itse salilla olkapäitä ja ojentajia :)

2 kommenttia:

 1. I know the feeling! Tekisi tosi paljon mieli mennä auttamaan, kun liike tehdään ihan päin hanuria. Kun pienillä tekniikkakorjauksilla saisi sen menemään oikeaan paikkaan ja treenipainojakin nostettua. Itsehän esimerkiksi seurailin sivusta, kun kaksi tyttöä treenaili. Toinen opasti toista ylätaljassa, että jos sen tangon vetää rinnalle, niin se on rintaliike.

  Monesti paistaa läpi, että ei ole treenitaustaa tai hajuakaan anatomiasta. Olen myös todistanut, että tehdään takaolkapäätreeniä ja kysytään, että mikä lihas se takaolkapää on. Niin. Aika vaikea saada vaikutusta sinne, minne pitää, jos ei edes tiedä, mitä lihasta pitäisi hermottaa.

  Nää on näitä. Musta on kiva, että tullaan kysymään neuvoa ja joskus saatan jollekin neuvon heittää kysymättä, sillä tavalla hyvin varovaisesti ohimennen. Mutta pahinta on se, kun ohjaan asiakastani ja silloin tullaan kyttäämään ja kysymään, että hei mikäs liike tuo on ja mitä mun kannattaisi tehdä kun tää liike ei mee sinne ja tänne. Ei aivan ole oikea hetki silloin, kun ohjaan toista ihmistä ja vielä maksusta. Sitten varmaan loukkaannutaan, kun olen ympäripyöreä tai sanon, että en valitettavasti nyt voi neuvoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Repesin tolle rinta liikkeelle, mutta valitettavasti noin se menee monesti. Ohjaamaankaan ei opi kuin ohjaamalla ja itse lisää opiskelemalla, se että käy jonkun kurssin antaa varmasti ihan hyvää suuntaa tulevalle, mutta pitää olla ahne tiedon lisähankintaan. Anatomian tunteminen auttaa kyllä kummasti treenaamisessa. Eräs päivä eräs mies salilla kysyi että mikä treeni mulla on? sanoin että takareisi treeni. Katsoi hieman kummastuneena ja kysyi että ai vaan takareisiä, eihän siihen ole kuin kolme liikettä :)

   Kyllä se asiakkaan ohjaaminen ja samaan aikaan kun tullaa kyselemään on sellainen patti tilanne josta pitäs selvitä kumpaakaan loukkaamatta :) Mutta niin vaan tapahtuu ja aika useinkin. Usein myöskin kesken esim kyykyn tullaan jotain kysymään, sanon yleensä odota hetki teen tämän loppuun ja puhun sitten. :)

   Poista