tiistai 18. maaliskuuta 2014

Pari reseptiä.

Kun aika käy pitkäksi täällä kaivellaan leivonta ohjeita pään sopukoista :)

Eilen tein lihapullia ja siitä se ajatus sitten lähti. Kauraporkkana pallerot!!

Pohja on lähes sama kuin porkkanakakussakin. Pofiber oli loppu, joten sitä en päässyt käyttämään. Näin palleroista tuli helpommin pyöritettäviä ja hieman kostampia maultaan. Kokeilkaa rohkeasti siellä keittiössä, kuten huomaa lähes samoista raaka-aineista saa paljon varioitua erilaisia juttuja. Harvemmin ne pieleen voivat mennä, jos menee niin raaka-aineet ei ainakaan kalliiksi tulleet.

Ohjeet on seuraavanlaiset

Kaurahiutaleita 70g
Tattarihiutaleita 20g
Porkkana 85g
Vesi 100g
Leivinjauhe 1/2 tl.
Fiberhusk 6g
Banaani/suklaa proteiini jauhe Micro Whey Active 15g
Micro whey active pancake 20g
Makeutuksena käytin Karppisokeria.

Ainekset sekaisin ja pyöräyttele palloiksi. Veden kanssa kannattaa olla tarkka, koska kun sitä lisää vahingossa liikaa ei palloja pysty pyörittelemään. Suosittelenkin lisäämään veden viimeiseksi ja vähän kerrallaan.

200astetta ja noin vartti uunissa keskitasolla.
Näistä tuli todella hyviä, ei liian makeita juuri sopivia. Juusto olisi kelvannut hyvin kaveriksi :)
100g: 131kaloria, P. 11g, H. 16.2g R. 2.9g


Toinen kokeilu eilen oli "suklaariisikakkuja" Nää oli viedä tajunnan ja kerrallahan noi olisi voinut syödä. Onneksi oli apuri syömässä :)
Raakakaakaovoi (cocovi)24g
Kaakaojauhe(cocovi)8g
Lucuma 8g
Kookos rasva  5g
Micro whey active banana suklaa 22g
Karppisokeria.

Vesihauteessa sulattelin kaakaovoin ja kookosöljyn. Lisäsin muut tuotteet sekaan ja otin pois vesihauteesta. Sekoittelin hieman ja siitä tuli hieman paksumpaa, jotta se olisi helppo levittää riisikakkujen päälle.
Laita jääkaappiin hetkeksi ja nautiskele vaikka kahvin kanssa.





Semmoisia tuli eilen. :) Toivottavasti piditte.


Jerita







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti