torstai 15. toukokuuta 2014

Mitä kropassa tapahtuu laiduttamisen aikana?

Riippuen lähtötilanteesta, kuinka paljon pudotettavaa on vs. lopputulokseen.
Aika on myös sellainen asia, joka vaikuttaa siihen miltä tulet näyttämään dietin lopussa.


(Kisa)Dietti on syytä aloittaa mielummin ajoissa. Läski kyllä lähtee suhteellisen nopeastikin, mutta mitä käy sille nahalla, joka on venytetty siihen kropan päälle ja se on ollut pari, kolme tai jopa 4 numeroa isompi.

Se kyllä vetäytyy, mutta hitaasti.
Mä en itse usko juurikaan niihin nahankiritys hoitoihin, joita monet kisaajatkin käyttää dietin loppumetreillä. Mun mielestä ne ei anna todellista kuvaa siitä, kuinka paljon sen hoidon kanssa niitä senttejä lähtee, kun ollaan kuitenkin samaan aikaan dietillä.
Kevään kisoissakin näki ihan selvästi kisaajia, joilla sitä pehmeyttä sieltä kropasta vielä löytyi. En sitten tiedä oliko se sitä itteään(laardia) vai sitä nahkaa joka ei ollut ehtinyt kuroutua??

Diettinahka on sellaista venyvää ja paukkuvaa, siitä sais kurottua toisen henkilön viereen. 
Rasva taas muuntautuu sellaisesta kiinteästä hieman löyysemmäksi dietillä(valaan nahkasta) sellaiseen muotoon, että tuntuu kuin joka paikka vaan roikkuu. Lihakset on kivasti siellä piilossa alla :) 
Kun ollaan alikaloreilla jatkuvasti lihaksekaan eivät todellakaan ole pyöreät, koska ne eivät ole saaneet ravintoa pitkään aikaan tarpeeksi, jotta esim. kunnon pumppi syntyisi. (ilman mitään latureita) Mutta auta armias kun olet vetässyt kunnolla hiilaria napaan ja menet jumpalle, silloin tuntuu, että se extra nahka vaan paukkuu, kun lihakset täyttyy.

Roikkuva vaihe on vaan kestettävä ja uskottava siihen, että kyllä siitä hyvä vielä tulee.

"Tavallinen" dietti on aivan sama asia, mutta lopputuloshan ei ole sellainen, että kun istuu tuolille niin päästä pullahtaa silmät ulos kiree :) 
Aikaa aikaa aikaa, sitä ei voi ylikorostaa IKINÄ!! Dietti versus kisadietti eroaa siitä, että kisadietillä pitäisi olla kunnossa, joku tietty päivämäärä. Sitten taas normaaleissa olotiloissa ei ole kiire minnekään, mitä rauhallisempi tahti, se kroppakin tottuu muutoksiin ajan kanssa. 
Välillä paino laskee paljonkin ja välillä se pysyy samassa tai jopa nousee.
Jos se paino on edellisenä päivänä ollut 500g vähempi kuin tänään olis aika harvinaista jos se läskiksi olisi yhdessä yössä ehtinyt muuntautua?? 

Jos olet niin rakkaasti kerännyt itseesi massaa monia vuosia olisi hyvä jos sen hävittämiseen käytettäisiin lähes saman verran aikaa kuin se on tullutkin. jos sinulla on 5 vuotta noususuhdanteista elopainon nostoa ei voi olettaa, että se katoaa 6 kk. Kyllähän ne telkkarissa saa sen painon putoamaan, mutta entäs se ylläpito ja se nahka? Miltä mahtaa suurinpudottaja näyttää jos - 40 kiloa on 6 kk aikana tiputettu. 
Veikkaan että aikalailla tältä. Tämä nainen tiputti painoa 172 paunaa. Juttu TÄÄLTÄ
Ihan mieletön määrä painoa tiputettu, ei voi muutakuin huokaista siitä millainen määrä se on.Sitten se selluliitti, sitä meillä on kaikilla. Tässä hyvä juttu siihen.


Ja koska syöminen on niin kivaa tässä kakku jonka väänsi eilisestä muffinssi taikinasta.


Kookosjauho(risenta) 40g
pofiber 60g
valkuainen 100g
Mustikoita 100g
Tattarijauho 40g
leivinjauho 2 tl
ruokasooda 1 tl
Makeutus.
vesi  440g

100g/ 47 kaloria.
P.3.1
H.5.8
R. 0.7

180 astetta 40 minuuttia.
EI tarvii vatkata kaikki vaan sekaisin ja uuniin. Ensin levitin puolet taikinasta ja osan mustikoista, sen jälkeen loput taikinat ja mustikat niin nätisti siihen päälle.
Rumaa ja hyvää niinkuin aina.

8 kommenttia:

 1. Tätä nahka-asiaa mä oon miettinyt... Yök. Täytyy ehkä alkaa keräämään rahaa kiristykseen ;) Paluuta menneeseen kun ei enää ole. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää ajatella, että se nahka on merkki onnistumisesta :) Jos ei se muulla lähde niin ottaa selvää miten muuten siitä pääsee eroon. Aikaa se tulee varmasti viemään ja osittain kyllä palautuu.

   Poista
 2. Kisadieetistä! Putoaako paino koko ajan tasaisesti vai nouseeko se välillä ja sit taas tippuu? Oon nyt dieetillä ja välillä paino humahtaa alas, sit nouseekin takas sen 700g. Sit taas alas ja sit taas ylös. Treenipäivien jälkeen painoa jopa kilo enemmän??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se aina tasaisesti laskekaan ja riippuen treenistä, mullakin saattaa esim. jalkatreenin jälkeen nousta joskus jopa 2 kg paino. Yleisesti se kyllä laskee koko ajan vaikka välillä nouseekin. Kannattaa tehdä diagrammi ruutupaperille niin sitten se painon nousu ei niin "ahdista" Teen itse niin dietillä.

   Poista
 3. Mä pudottelin 40 kiloa ja maha jäi rumaksi ja siitä oli terveydellistäkin haittaa. Nyt on pätkä mahanahkaa leikattu pois ja olo miljoona kertaa aikaisempaa parempi vaikka vieläkin on hommaa jäljellä :) www.mayakuntoon.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mahtava kuulla että olet saanut painoa pudotettua noinkin reilusti ja se, että operaatiosi meni hyvin. Tsemppiä jatkoon hirmuisesti Mira.

   Poista
 4. herkkujerkulla ei varmasti oo sellua. Tietäkää se. :D voisit kyllä joskus postailla omista kisadieettihommista tai no, mistä vaan dieteistä. tai massoista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mullakin :) seuraavaan kisadiettiin on vielä aikaa, mutta sit varmaan saatte ihan tarpeeksi siitäkin asiasta. Koitan petrata ja puhua välillä omistakin asioista ;)

   Poista