lauantai 16. elokuuta 2014

Eilen oli jalkapäivä ja tehtiin sellaista kevyttä jumppaa, tosin siinä etukyykkyä tehdessäni bodari huusi salin perältä: RIITTÄÄ JO!! 
Reidenkoukistusta.
Kyykkyä.
Etukyykkyä.
Koukistus ja ojennus superina.
Pari sarjaa koitin myös Super squar laitetta.

Tänään oli tarkoitus mennä jumppaamaan, mutta olo oli niin vetämätön ja väsynyt, joten tulikin lepoa. Vähän kävin rullailemassa salilla ei muuta.
Ensi viikko meneekin sitten kevyillä jumpilla, koska kroppa sitä tarvitsee. Viikon verran siis satujumppaillaan ja kehonhuoltoa enempi. Olen kyllä tosi ahkerasti sitä tehnytkin.Ihan tarpeeks tapahtumaan tälle päivälle on kyllä ollut ja niin vaikuttaa että on huomisellekin :)

Hankin itselleni myös uuden kellon. Olen sitä jonkin aikaa himoinnut, joten ilta meneekin sitä näprätessä.
Puhuttaako fitness? No kyllä vaan. Asia kiinnostaa ihmisiä jotka harrastavat itse lajia. Se puhuttaa niiden ihmisten lähipiirissä joissa on joku joka harrastaa lajia. Se puhuttaa kuntosaleilla ja siitä puhutaan monissa blogeissa ja lehdistössä. Ihmisten huolestuminen on tavallaan ihan hyvä, mutta monesti asiasta kyselevät ne jotka eivät ole eläissään narauttaneet kuntosalin ovea. Työpaikoilla varmasti moni syksyn kisaaja saa nyt extra huomiota lajinsa takia, kun sitä vatvotaan ihan Helsingin sanomissa asti.  Painettuun sanaan kun voi luottaa?? Toimittajat usein värittää tekstiä, mutta on siellä seassa ihan haastateltavan ajatuksiakin.

Miksi se asia nyt kiinnostaa ihmisiä?
Kun johonkin lisätään sana vaarallinen niin se alkaa ihmisiä kovasti kiinnostamaan ja vain hullut, tyhmät ja sairaat tekevät vaarallisia asioita. Kaikessa on kyllä riskinsä, mutta moni on myös kotiinsa kuollut.
Juuri tänä aamuna luin lehdestä, kun 800 m juoksia sai rytmihäiriöitä ennen juoksua (Em-kisat) Kusi alleen lähtöviivalla ja juoksi silti kisan, tuli maaliin viimeisenä. En  ole lääkäri, mutta mun mielestä se kuulostaa kyllä erityisen typerältä lähteä juoksemaan.
Miten Juoksija on saanut itsensä sellaiseen kuntoon, että tulee rytmihäiriöitä? Onko juokseminen vaarallista varsinkin kisoissa juokseminen?
Asioita voi tehdä niin monella tapaa, niitä voi tehdä oikein tai väärin. Rapatessa roiskuu ja joskus vaikka kuinka tekisi asiat oikein niin lopputulos voi olla jotain ihan muuta. Joskus kroppa osoittaa merkkejä joita ei huomata ajoissa tai ymmärretä signaaleja. Joskus äärimmäisyyksiin vieminen tuo esiin jotain piilevää jonka yhtä-äkkinen kropan kuormittaminen saa näkyviin. Kilpaileminen ei missään nimessä saisi tapahtua terveyden kustannuksella, kuten mikään muukaan asia. Jos sua sattuu polveen niin ethän sä lähde juoksemaan tai jos selkä on kipeä et ala nostamaan raskaita tavaroita. Ei se aina lähden sillä millä se on tullutkin.

Mä tiedän monia vaarallisia asioita kuten liiallinen alkoholin käyttö, huumeiden kanssa pelleileminen, liiallinen saunominen, kaikki varmaan muistaa surullisen kuuluisan saunomiskisan jossa venäläinen mies kuoli ja suomalainen sai vakavia vammoja.

Silti koko suomen kansa saunoo, muttei kisaa saunomisen kanssa.2 kommenttia:

  1. Whaat? Jos tulee sydämentykytyksiä just ennen juoksusuoritusta, miksi lähtee juoksemaan? :O Musta tuntuu, että aina pitää olla jokin aihe, jota kauhistellaan ja ihmetellään. Pitää olla ihmisillä kahvipöydissä joku keskustelunaihe ja juttuhan luistaa paremmin, kun on joku negatiivinen aihe, ei me suomalaiset vissiin jakseta positiivisista asioista päivästä toiseen jauhaa. :P Halutaan nähdä asioissa ne huonot puolet, jotta ei ite tarvii innostua jostain ja vaikka muuttaa elämäntapojaan vaan voi tyytyväisenä (?) jatkaa omaa elämäänsä samalla tavalla ja pönkittää sitä muiden valintoja ja tekemisiä mollaamalla. Kohta fitness unohdetaan ja otetaan seuraava aihe käsittelyyn. En tarkoita, etteikö kurjia ylilyöntejä liittyisi fitnesstouhuihin, mutta niin niitä liittyy kaikkeen muuhunkin valitettavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mullakin jäis juoksut juoksematta, saattais olla viimeinen juoksu. Totta sekin että negatiivinen aihe saa enempi puheensorinaa kahvipöytiin :) Eiköhän me selvitä tästäkin vaiheesta hengissä vaikka välillä vähän jumpataankin ;)

      Poista