perjantai 24. lokakuuta 2014

Paras liikuntamuoto on: LIIKUNTA.
Tuliko yllätyksenä? 
Onko sillä väliä millaista liikuntaa harrastaa? Liikunnan pitäisi olla mukavaa ja tekemisestä tykätä.
Ihan sama onko se zumba, sali vai hiihto. Jokainen kehittää kuntoa eritavalla.

Miksi käyn salilla, enkä jumppaamassa?
Aloittelin joskus ohjaajan urani lattiatunneista ja sieltä pumppi tunteihin ja spinning-ohjaajaksi. Mulla on kotonakin spinningpyörä ja sitä käyttelen yleensä vain dietillä tehdessäni aerobisia, kyllä bodarikin sitä polkasi välillä hänen loppudietistä. Mä oon älyttömän surkea missään tanssillisissa jutuissa, menee huumorin puolelle jos mä sellaiselle tunnille menen. Oon kokeillut vaikka mitä, tosin siinä mennään todellakin mun mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta väärällä tavalla. Eniten alkaa vaan ottaa päähän, kun en saa tunnista sitä hyötyä jos mä osaisin mennä vasemmalle silloin kun sinne pitää mennä ;) Onhan toki tunteja missä ei tarvitse juurikaan liikkua mihinkään suuntaan, mutta en tykkää siitäkään niin paljon, että siellä haluaisin ainakaan kovin usein käydä. Spinning on ihan jees, tosin enpä oo tunneilla käynyt sen jälkeen kun en niitä enää itse ole vetänyt.

Liikuntamuoto kannattaa valita tavoitteiden mukaan ja sellainen mistä itse tykkää. Toiset haluaa, että hiki lentää kuin olisi suihkussa, toiset tykkää tanssillisista tunneista, jotkut taas ylittää itsensä joka kerta salilla. 
Oli se valitsemasi laji mikä tahansa, ei kukaan ole pro ensimmäisen kerran saatika kuukauden jälkeen. Joten ei kannata ensimmäisen kerran luovuttaa.

Joskus liikuntamuotoja kannattaa sekoitella, sillä esim. vedetyt tunnit kehittää hapenottokykyä eritavalla kuin salilla tekeminen. Salilla treenaaminenkin on erittäin monipuolista ja sarjojen pituudella , käytettävillä painoilla ja palautusajoilla voi vaikuttaa treeniin tehoon.

Jokainen treeni tulisi olla kunnon treeni, vaikka se olisikin "kevyempi"
Mulle kevyempi treeni tarkoittaa vähemmän painoja ja enemmän toistoja. Keventely on sitten erikseen, silloin tehdään vain siihen asti kunnes tulee pumppi, eikä väännetä naama irvessä sarjoja loppuun asti. 
Raskaista on siis jokainen treeni paitsi se keventely (mulle ainakin)

Vaihtelen sarjojen pituuksia ja painoja joilla sarjoja tehdään suhteellisen usein.  En esim. tee kuukausi tolkulla samaa ohjelmaa, samoilla toistoilla ja samoilla painoilla. 

Jokaisen muutoksen jälkeen lihakset ovat olleet todella kipeät. Uuden jakson ensimmäinen viikko on sellainen jossa tuntuu, että paikat palautuvat todella hitaasti. Uusi jakso on kuin menisi salille ensimmäistä kertaa ja jalkatreenin jälkeen hanuri on melkein viikon kipeänä.
Tällä viikolla mä olen nukkunut melkein joka päivä päikkärit, kun olo on ollut kuin jyrän alle jääneellä. Tänään tosin otin aamulla lisää unta sohvalla ja sahasin koirat kainalossa kymmeneen saakka.Eilen kierto alkoi alusta ja rintaa, sekä hauista harjoitusvuorossa.
Vinopenkissä 10x10
Rintaa laitteessa. Chest press.
Hauis tangolla 10x10
Hauis käsipainoilla.Hyvin otti kyllä treeni,  tuntui että rintalihas "repeää" tuossa toisessa liikkeessä. Tein liikkeen raskaalla painolla ja toistot oli 6. No viimeisessä työntelin 10, kunnes käskettiin lopettaa. Sama oli hauiksessa, mitään enää lihaksessa tuntenut, mutta tein vaan. Komento oli: Riittää jo :)


Tänään oli vuorossa etureidet ja kympit tehtiin kyykyssä. Tällä kertaa oli painoa 5 kg enemmän kuin viime viikolla.
Alkoi Miettiselläkin hikeä irtoamaan siinä viidennen sarjan jälkeen kummasti. Alussa minuutin palautus tuntuu pitkältä, mutta viimeisten sarjojen välillä voisin vannoa, että aika menee nopeammin :)
Olishan se kumma jos sata kyykkyä ei missään tuntuisi. 
Perään sitten Hackia ja reidenojennusta taas vähän raskaammilla ja toistot oli 6-8 luokkaa.

Kauraneliöitä tein:

75g Tattarihiutaleita. (tai kaura)
20g Kookosjauhoa.
1 kokonainen muna.
85g Vesi.
1/2 tl leivinjauhoa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna. 
Lisää vesi ja muotoile massa haluuttuun malliin.
200 astetta uunissa 10-15 minuuttia.

16 neliötä
Kalorit yhdelle 28.
P. 1.8g
H.  3.6g
R.  0.7

Nämä oli aamulla mun aamupala, kun en vieläkään pysty puuroa syömään :) Melkein puuroa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti