perjantai 13. helmikuuta 2015


Elämme nykyään ruoan ympäröimässä yhteiskunnassa.
On normaalia jos herkuttelet päivittäin tai syö vähemmän ravinteikasta ruokaa.
On normaalia jos makaat sohvalla ja liikuntasuorituksesi päivän tai koko viikon ajalta on 0 tuntia.
Normaalipaino on ylipaino.
On normaalia jos kolestroliarvot ovat muuta, kuin viitearvojen antamissa luvuissa.
On normaalia kauhistella ihmisiä jotka liikkuvat.
Mukavuudenhalu on mennyt terveyden edelle ja me voimme hyvin vain jäätelölaarin edessä.

On epänormaalia ja itsekästä, suorastaan narsistista jos pidät itsestäsi huolta. Käyt urheilemassa, kosmetologilla, kampaajalla, ostat vaatteita, meikkaat. Varsinkin jos sinulla on lapsia olet huono äiti tai isä. 

Millaisen esimerkin haluat omille lapsillesi antaa? Onko oma elämäntyylisi sellainen jonka toivoisit oman lapsesi ottavan esimerkikseen?

Sydän- ja verisuonitaudit ovat yksi yleisimmistä syistä, miksi ihmiset joutuvat hautuumaalle. Toki sinne sekaan mahtuu varmasti moni joka on elänyt terveellistä elämää ja elämäntyylin mukaan pitäisi olla ikuinen elämä....
Kaikki verisuonitaudit eivät voi olla sukurasitteita, kyllä rasvamaksan voi hankkia itselleen syömällä päin seiniä, ei siihen alkoholia tarvita, että se alkaa piiputtamaan.
15 % terveydenhuollon menoista menee nykyään diabeteksen hoitoon (2 tyypin) Tämä johtuu suurimmaksi osaksi ihmisten ylipainosta ja ruokavaliosta.

Sosiaalinen media ärsyttää ja varsinkin silloin kun huomaamme, että jollakin on jotain mitä meillä ei ole. Aikaa harrastaa ja siitä sitten vielä "retostellaan" päivityksillä. Kukaan ei uskalla kohta kirjoittaa liikunta-aiheista blogia, päivittää facebookkia, koska se suorastaan vituttaa niitä jotka eivät saa aikaiseksi yhtään mitään.

Jos kertoisin, että istun kotona viinipullon (tai kahden) kanssa, kun lapset on nukkumassa. Siihen vielä suklaata ja juustoja päälle olet varmasti saanut monta tykkäyksiä (hyväksyntää). Entäs jos lasten nukkumaan mennessä menetkin salille, lenkille tai teet kotijumpan kotona, ei siitä enää tykätä ja olet itsekäs paskiainen.

Liikuntaa saisi harrastaa vain kunnon kohottamisen takia. Ulkonäölliset motivaatiot ovat "vääriä" syitä lähteä salille. Laihtuminen on sallittua tai kehonmuokkaaminen vain jos olet reilusti ylipainoinen. Ja kun ja jos olet reilusti laihtunut niin ystävät kyllä muistavat sanoa, että nyt riittää jo.
Sanopa sama kaverille joka on lihonut kymmeniä kiloja, sähän olet varsinainen ku**pää jos niin teet.

Ennen somea kaikki oli helpompaa. Ei tarvitse odottaa ihmisten hyväksyntää asioille joita teet, koska kukaan ei tiennyt mitä puuhailit. 

Kyllä katukuvasti huomaa, kumpaa ihmiset harrastavat enemmän, liikkumista vai syömistä. 
Dokaaminen on ihan jees ja verisuonien tukkiminen mäkkärillä ja pizzalla on parasta mitä ihminen voi itselleen tehdä. Terveellinen ruokavalio ja fiksu määrä liikuntaa on jo hämärähommaa ja sitä ei katsota hyvällä.

Terveydellisiä vinkkejä luetaan esim. iltasanomien terveys osioista. Useinkaan tiedot siellä ei ole oikeita taikka millään tavalla tarkistettuja faktoja.
Ensin kehoitetaan tekemään jotain ja seuraava kirjoitus jo kumoaakin sen edellisen kirjoituksen.
Niin teeppä sitten vaikka diabetes testi netissä?? Kannattaisiko ihan vaikka mennä lääkäriin verikokeisiin, siellä saattaisi paremmin selvitä millaista verta suosissa virtaa.
Ihmiset ehkä harrastavat liikuntaa enemmän kuin aikoihin,  hyötyliikunta on kuitenkin jäänyt lähes kokonaan ja liikunta ei korvaa sitä kulutusta jonka hyötyliikunnalla voisin saada ja  ruokailutottumukset ovat totaalisesti retuperällä. Ennen ns. huonoja ruokia syötiin harvemmin, herkutellen. Nykyään se on jokapäiväistä ja ruuan laatuun ei kiinnitetä huomiota.


Terveyskeskuksessa paasataan, että pitäisi syödä terveellisemmin, mutta kukaan ei osaa kertoa mitä. Jollekin jos kerrot että ruokavalio pitää siistiä ei hänellä ole harmainta hajua mitä se mahtaa tarkoittaa. Olen kyllä sitä mieltä, että vaikka ruokavaliossa olisi satunnaisesti eineksiäkin, ei ne ole pääasiassa syy lihomiselle tai kansantaudeille. Syy on siinä mitä syödää siinä välissä, usein välipalan korvikkeena on karkkia, patukoita.

Koska monet ammattilaiset eivät osaa (lääkäri, terveydenhoitajat) ravitsemusneuvontaa, eivät ihmisetkään viitsi kauheasti etsiä itse tietoa tai jaksa alkaa panostamaan ruokavalioon. Helpompaa on vähentää sitä huonolaatuista ruokaa ja nähdä nälkää, kuin että saisi mahansa täyteen ravinteikasta ruokaa, eikä nälkää tarvitsisi nähdä.

Kun ei vaan jaksa ja kaikki pitäisi valmiina saada ja mahdollisimman helpolla.
8 kommenttia:

 1. Sieltä tulikin hyvin syy sille, miksi mä en huutele omasta tekemisestäni facessa, mutta blogissa ;)

  Ja syy sille, miksi mulla on sut! Mä en ole tiennyt, enkä jaksanut ottaa selvää, mitä pitää syödä ja miksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D onhan se hyvä pyytää apua jos itse ei osaa, mutta sä oletkin oppinut todella paljon tänä aikana.

   Poista
  2. Kiitos :) Mullapa onkin ollut tosi hyvä opettaja! ;)

   Poista
  3. No kiitosta vaan Minna :) Olet ollut hyvä oppilas.

   Poista
 2. Yhdyn melkein joka sanan!
  T.Huono mutsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuresti epäilen että olisit huono mutsi ;)

   Poista