keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kävin tänään tekemässä selkää salilla ja olikin hyvä jumppa. Alussa tuntui, ettei meinaa kulkea ja mahaan hieman sattui, mutta se meni kuitenkin ohitse.
Nyt kun kisat (ja vaalit) on käyty on sosiaalinen media pullollaan mielipiteitä puolesta ja vastaan. Fitness classicista kukaan ei varmaan enää muista mitään muutaman viikon kuluttua. EM -kisoja varmasti moni seuraa ja odottaa suomalaismenestystä innolla. Toivon myös että meidän likat ja pojat menestyvät ja ovat tyytyväisiä suoritukseensa.


 Fitness classicin kisoissa oli yli 300 kilpailijaa, sarjoja 27 (Jos laskin oikein) 
Muutamissa sarjoissa kisaajia oli vain muutamia(fitness ja jotkut miesten lajit)  Osassa  taas niinkin paljon, että hyvä kun lavalle mahduttiin :D 
Keskiarvo jokaiselle sarjalle olisi 11 kilpailijaa.
Eli 11 kilpailijaa, joista 6 pääsee finaaliin.  Puolet lähtee kotiin ilman merkittäviä sijoituksia, kylmää kyytiä siis. 
Karvaita pettymyksiä ja loistavia suorituksia. Kaikkea mahtui tuohon viikonloppuun, pahimmassa tapauksessa sama kilpailija koki nämä molemmat viikonlopun aikana.

Miksi sitten kisata vaikka suurta menestystä ei tule?
Pitää olla intohimo lajiin ja harjoitteluun. Tykätä siitä mitä tekee ja kilpailee jos kokee olevansa kilpailuhenkinen. 
 Jos paketti on parempi mitä se oli aikaisemmin voi olla jo tyytyväinen omaan suoritukseensa. Kyllä se tietenkin korpee jos ei menestystä tule, sillä onhan siihenkin oma työnsä tehty ja tavoitteitakin on varmasti asetettu. 
On oikeutettua olla pettynyt, surullinen ja vihainenkin kisan jälkeen, mutta sen suurempi spekulointi ei kuitenkaan auta parantamaan omaa oloa (saatika sijoitusta) jos kokee että olisi pitänyt menestyä paremmin. 
Pitää vaan laittaa uutta vaihdetta silmään ja olla seuraavalla kerralla parempi kuin aikaisemmin.

Ihmiset käsittelee pettymyksiään erilailla. Toiset palaavat harjoittelemaan ja keskittyvät parannettaviin asioihin. Toiset voivat jopa luovuttaa, hetken mielijohteesta. Onneksi mieltään voi aina muuttaa ja kisailla vaikka vuosienkin päästä uudelleen. Harva kitenkaan jättää salilla käymistä vaikka pettymys olisikin suurta. 
Vai käykö kuin Matti Nykäselle, että aletaan juomaan ja laulamaan ;)


Yleensäkin elämässä pätee sääntö, että jos johonkin ei ole tyytyväinen sen asiaan eteen täytyy tehdä töitä tai muuttaa suuntaa ja miettiä muita ratkaisuja.

Mitäs sitten kun voitat ja sinulle asetaan kovat paineet jatkossakin menestyä? Ei varmasti ole helppoa missään lajissa Suomea  lähteä edustamaan. Odotukset ovat todella suuret, itsellä ja muilla.
Olen tuossa talven kuunnellut kotisohvalla esim. hiihdon parista kirosanoja ja kommentteja hiihtäjistä.  Somesta puhumattakaan: Taaskaan ei tullut menestystä, mitä ne sinne menee edes hiihtämään, kun eivät pärjää??. 
Jääkiekossakin kohtahan ne MM kisat on myös tulossa.  Meidän yksi koirista ei muuten pidä lätkästä tai mistään missä selostetaan "kiihtyneessä" mielentilassa. Se aistii heti kiristyneen ja jännittyneen tunnelman ja menee ihan paniikkiin, joko piiloutuu tai änkee syliiin. Saatika jos maaleja tuuletellaan tai kirotaan kun maali menee ohi.

Formuloissa Räkä tosin on ilmeisen ankara itselleen ja onkin sanonut: 
Että sama mikä se sijoitus on, jos ei voita. 

Niin ja kohta on ne euroviisutkin...

Vaikka olisi voittaja, on varmaa, että joku ei  ehkä tykkää tai omasta mielestä olisit ehkä  sittenkin voinyt tehdä vielä paremmin joitain asioita. Sitä kutsutaan näläksi jos sulla on nälkä teet sen eteen enemmän töitä jatkossakin. 


Onko sulla nälkä? Mulla on ainakin!!!

2 kommenttia:

 1. Hyvä teksti. Arvostelulajeista kun puhutaan, varmasti vielä helpommin jäädään kisojen jälkeen miettimään niiden sijoitusten oikeellisuutta, tuomarityöskentelyä jne. kun ei ole mitään selkeästi mitattavaa tulosta suorituksesta vaan on se yhden päivän yhden hetken kunto ja tuomarien näkemys. Hiihdossa syy huonoon menestykseen löytyy yleisön mielestä heti kilpailijasta, fitnesslajeissa se ehkä vieritetään helpommin tuomareiden syyksi. Sulla on hyvä asenne. :)

  Ja kuvissa näytät upealta lavalla! Erityismainintana jalkaosasto sivuposessa, vau. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lenz.
   Kyllä se noin aikalailla on, moni asia vaikuttaa suoritukseen, riippuen lajista. Yleensä syy löytyy kyllä peiliin tuijottamalla, paitsi jos sukset oli huonosti voideltu, mäkihypyssä sivutuulta liikaa jne. ;)
   Arvostelulajeissa varsinkin, kun tuomareita on monta toinen tykkää tyttäristä ja toinen äideistä. Voittaja on silti voittaja oli joku muu mitä mieltä tahansa

   Poista