lauantai 16. toukokuuta 2015

Mutku mä haluun laihtua...

Minulta kysyttiin diettiohjeita 6 viikoksi. Sellainen "kunnon rypistys heinäkuuksi, että läski palaa. Sellainen harjoitusohjelma joka TOIMII ja ruokavalio myös. 
 Kaikkeen sisältyy yleensä se MUTTA....

Tällä kertaa ne olivat:
-Pari kertaa kuukaudessa ainakin "mättöpäivä"
- Ei kokoajan samaa ruokaa eli vaihtelevuutta.
- Kuitenkin ruoan pitäisi olla sellaista että muukin perhe syö, kun ei monta ruokaa viitsi tehdä.
- Mulla ei oo rahaa.Otetaanpa ensin käsittelyyn tuo 6 viikkoa "täysillä" metodi. 
Riippuen henkilön päivittäisestä kalorinsaannista (plus muu kulutus), noin lyhyt aika vaatii usein kovat pudotukset kaloreissa. 
Ei siis kovinkaan terveellistä, eikä suositeltavaa.
Varsinkin jos viikonloppuisin ajattelee syövänsä vapaasti ja ehkä nauttia hieman alkoholiakin siinä samalla.  Mielestäni ei ole mikään rypistys jos ei voi olla ilman alkoholia tai mäkkiruokaa kuutta viikkoa.
 (Saatika, että ollaan oikeasti tosissaan liikenteessä)

Kuudessa viikossa saa kyllä pieniä tuloksia aikaan, mutta ihmiset odottavat ihmeitä ilman työtä tai että olisi jokin pilleri jonka naamariin huitaisemalla kumoaa kaikki viinit ja juustot. Sillä ei ole merkitystä mitä sieltä lähtee (lihasta, rasvaa, nestettä) kunhan paino putoaa. Kuitenkaan ei olla loppujenlopuksi valmiita tekemään mitään asian eteen. Elämäntavoilla on merkitystä siihen kehonkoostumukseen. Eikä sitä muokata suuntaan taikka toiseen tuollaisilla pienehköillä kärvistelyillä.
Jos nyt sitten päätyisikin 6 viikon kiristelyyn ja kärvistelyyn, mitä se Heinäkuu sitten tuo tullessaan. Ensimmäinen päivä ilman diettiä ja kaikki kilot on tulleet takaisin..

Kroppahan on sellainen, että jos sinne on lihasta päässyt kertymään ja aletaan "kiristelemään" huolella käykin niin, että lihakset katoavat ja läski jää. Kuulostaako houkuttelevalta? 
Lihasten ylläpitoon kroppa joutuu tekemään enemmän töitä, kuin jos se olisi rasvaa. Rasvassa ei ole mitään aineenvaihduntaa buustaavaa mekanismia, eli kroppa pääsee helpolla jos kehosi koostuu rasvasta. Siksi aineenvaihduntasi voi olla surkea. Lihaksista on siis helppo päästä eroon, mutta vaikea ja kovan työn takana saada sitä lisää kehoon. Miksi siis luopua siitä tekemällä tyhmiä ratkaisuja dietin suhteen?

Ei kokoajan samaa ruokaa.
Tähän liittyy myöskin se, ettei millään viitsisi opetella itse vaihtamaan riisiä perunaa tai kasviksiin.
Eli mielellään joka viikko uudet ruokavaliot sähköpostiin kiitos. Kyllä sekin onnistuu jos oikeasti haluaa täyden palvelun.

Mitäs se muu perhe sitten syö?
Kermaa, makkaraa ja ranskalaisiako? Ne onkin aika vaikea tehdä siinä samalla, kun paistaa vaikka itselleen muuta ruokaa. Makaronilaatikkoa voi syödä itsekin, mutta se vaatii sitten itselleen joko oman annoksen tekemistä erikseen, kaikki ainekset punnittuna. Tai sitten se isompi laatikko pitää tehdä vähän fiksummin (kuten se pienikin) ei sitä kaikista rasvaisinta jauhelihaa sekaan.  Olisikohan muillekin perheessä oleville kenties hyvä siirtyä ainakin hieman terveellisempään ruokaan?? 
 Kun ei viitsitä panostaa sen vertaa, kaikki on "niin" kauhean hankalaa.Palvelut maksaa ja mitä enemmän on toiveita sen enemmän se tulee maksamaan.
Jokaiselle laskettu oma henkilökohtainen ruokavalio maksaa varmasti enemmän, kuin netistä ostettu ryhmävalmennus.
Valitettavasti mä en voi tarjota ilmaista palvelua, tulla tekemään treeniä sun puolesta, käydä kaupassa ja tehdä ruokiakaan sinne kotiin. En pysty antamaan sulle sellaista karkkihammasta jota ei kolottaisi välillä. 
Paljonko mahtaisi pitkässä juoksussa säästää, jos samalla opettelee hieman itse ravinnosta ja treenaamisesta? Kun ruokavalioita on kymmenen erilaista pöytälaatikossa, sekä saliohjelmia saman verran, mutta mikään niistä ei "toimi" olisiko syytä katsastaa sinne peiliin ja miettiä miksi mitään ei tapahdu. Onko vika tosiaan niissä lapuissa vai siinä, että ohjeita ei viitsitä noudattaa??

MUTKU.....6 kommenttia:

 1. Voi kiesus! Mä ihan pikkuisen kiehun täällä! Kaikkea pitäis saada, mut mitään ei olla valmiita tekemään itse. Nyt kannattaa ehkä kerätä pari kolikkoa purkkiin ja kipittää suoraan rasvaimuun ja plastiikkakirurgille. Sieltä taitaisi saada nopeimmat "tulokset".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisko sen rasvaimunkin ilmaiseksi ;)

   Poista
  2. Niin no... mä oon kuullut myös sellaisesta maksutavasta, jossa raha ei vaihda omistajaa! En kyllä itse ole koskaan kokeillut...

   Poista
  3. Onko tämä se "luontokortti" se ei käy meillä :D

   Poista
 2. :D :D BURRRRNNNNN!

  Päädyittekö lopulta yhteistyöhön? :D

  Vähän kyllä tunsin piston sielussani ton viinin ja juuston kohdalla. Auts. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei päädytty, ilmeisesti hän otti sellaisen ryhmävalmennuksen ja asetin lian tiukat ehdot.
   Mä en oo vielä keksinyt sellaista diettiä että viinillä ja juustolla pääsee kuosiin :D Toki niitä saa nautiskella, mutta jos puhutaan "rypistyksestä" ei ne silloin siihen kuulu.

   Poista