lauantai 9. tammikuuta 2016

Mitä lupasit Uudelle Vuodelle?
Uusi vuosi on  hyvässä vauhdissa ja (romu)kopallinen uusia lupauksia on monella luvattuna, joista aniharva päätyy toteutukseen tai edes lähelle haluttua lopputulosta? Tai ehkä saadaan hieman aluilleen, mutta ontuminen alkaa pahasti pian alun jälkeen.
Suurin osa lupauksista tietenkin liittyy laihduttamiseen ja uuden kropan etsimiseen ja naistenlehdet on niitä vinkkejä pian täynnä. Sähköpostii valuu viestejä erilaisilta PT- yrityksiltä ja kehoittavat aloittaamaan uuden elämän.
Olishan se kiva saada kesäksi kiinteämpää lookkia ja parempaa oloa??

Kesään eli juhannukseen olisi noin 6 kk aikaa. Mitä voi saada aikaiseksi kuudessa kuukaudessa?
Jos laihtumista ajatellaan niin kilojahan pystyy reilustikin pudottamaan, mutta jos halutaan tehdä se terveellisesti ja pysyvästi olisi sen oltava vähän hitaampaa. Puoli kiloa viikossa riittää.
No nyt siellä ajatellaan, että ei riitä ja mulla olisi ainakin 20 kiloa pudotettavana....

Kauanko olet haalinut sitä 20 kiloa itsellesi? Jos se on tullut vuodessa tai kahdessa olisiko mahdoton ajatus jos sen pois sulattamiseen käyttäisit saman ajan? Silloin se ehkä pysyykin pois eikä tule heti takaisin, kun diettisi "loppuu"
Ylipainoa jos kertyy helposti on luultavasti koko loppuelämä hieman tarkkailtava ruokavaliotaan.
Useinhan ylipaino ja ylensyöminen on kyllä muutakin kuin vain nälkää.
Maailmasta kun ruoka ei lopu syömällä, tunteet ei parane syömällä ja useinkaan suruun, vihaan tai kipeenä ollessa syödyt herkut ei sinua tee iloisemmaksi, huolettomammaksi tai terveemmäksi??
Vai tekeekö ne sinun olosi vielä kurjemmaksi, vaikka "syyt" oli hyvät?


Ihan ensin kannattaa miettiä mitä vikaa on siinä edellisessä elämässä? Onko ne viat niin suuria että niiden pohtimiseen pitää kuluttaa paljon energiaa ja melkein unohtaa kaikki muut elämän osaalueet ympärillä?

Se läski siinä vyötäröllä ei kuitenkaan ole se maailman tärkein asia, jotta elämä olisi pelkästään yhtä laihduttamista tai lenkkeilyä??
Tietenkin sitä saattaa lähteä innoissaaan asioita muuttamaan ja uudet tapasi herättävät kiinnostusta muissa ihmisissä ympärilläsi ja tuppervaarakipot on vaan niin mielenkiintoisia siellä työpaikan taukotilassa ja kaikki haluavat nähdä mitä sinä syöt.
Asoita voi tehdä ilman mitään suurempaa numeroa, toisille tosin toimii paremmin se että tekee julkisen lupauksen omasta projektistaan, pysyy ehkä paremmin ruodussa.
Toisille sopii valmentaja joka antaa neuvoja ja kuuntelee sekä potkii persuksille tarvittaessa. Toiset kaipaavat vertaistukea ja samassa tilanteessa olevia ihmisiä.

Aina se ensimmäinen yritys ei kuitenkaan tuota tulosta ja raiteilta on helppo livetä ja tarvitsee keräillä itseään ylös montakin kertaa tämän uuden elämän kynnyksellä tai aikana. Tiedättekö mitä? Se on aivan normaalia, sillä aika harva pystyy elämään diettiä läpi koko elämän ilman yhtään herkkua tai muuta ruokaa mitä ruokavaliosi sallii. Juju piileekin siinä, kuinka asiat repsahtamisen jälkeen käsittelee, kuinka kauan annat itsesi muhia siellä omassa häpenkuopassa vai nousetko jo heti seuraavana päivänä ylös?

Eilistä et voi muuttaa, mutta tänään ja huomenna on sinun päiväsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti