keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Ja valtakunnassa kaikki on hyvin vaikka ne voisi olla huonomminkin....

Heinäkuu alkaa olemaan ehtoon puolella ja se on kuule marjat pensaissa ja omenat puussa pian valmiita. :) Ihan just alkaa koulutkin... pessimisti ei pety ja kesä on ihan just ohi. Talvi tulee joka vuosi ja ihmiset unohtaa nauttia siitä kesästä, kun ei valittamiseltaan muuhun kykene.

Kesäloma blogilla on toistaiseksi ohitse, sillä vielä on kesää jäljellä.


Mitäs tässä "loman" aikana on tapahtunut.

Treenit on menneet aikalailla samaa rataa kuin ennenkin. Nyt olen ottanut  mukaan ennen jokaista treeniä teen 100 pumppausta prässillä. Seuraavat 6-8 viikkoa.
Tämän pitäisi tuoda jalkoihin lisää kokoa ja kyvyn pumpata verta paremmin lihaksiin, sillä se joutuu lisäämään verisuonten määrää jaloissa.
Viikon olen tätä tehnyt ja nyt olen huomannut että jalkoihin saa paremman pumpin ja tuntuman. En tiedä onko mun jalat vaan 8 viikon päästä totaalisen jumissa eikä mitään oo tapahtunut, mutta kokeillaan nyt :)

Kuvioon on astunut myös vaihteeksi säännöllinen hieronta ja routa porsaan kotiin ajaa senkin suhteen. Kävin pitkään Katjalla hieronnassa, mutta oman laiskuuteni takia tuo matka tuonne  länsivantaalle oli mukamas liian pitkä. Duunitkin hieman häiritsi tätä toimintaa ja koska tunnin hieronta ei riitä, meni usein aikaa melkein kolme tuntia koko reissuun. Laitoin viestiä että mulla on kauhea ikävä ja saanko tulla takaisin ;) Ihan sama vaikka pitäs ajaa kuuhun asti, mutta sinne mä nyt oon takaisin mennyt.
Tässä välissä oon käynyt muutamallakin hierojalla + osteopaatilla (joka on tosi jees)
Hierojilla on vaan sellainen vika että ne usein puhuu ihan liikaa ja kun itse haluaa olla hiljaa, enkä tahdo kertoa koko elämääni siinä maatessasi. Omassa duunissa saan kuitenkin puhua ihan tarpeeksi ja mulla ei oo tapana ihan tuntemattomille avata oman elämän tapahtumia.
Varsinkin kun usein esim. jollain salilla toimiva hieroja on  myös tietotoimistona ja voit olla aika varma että jos sinä tiedät mitä muut salilla kävijät puuhaa, pian ne tietää myös sinun asiat.
Taukoa hierontaan tuli myös sen takia, kun selästäni poistettiin luomia joten selkää ei voinut hieroa ja sitten se jotenkin jäi, en ollut omasta mielestä kauhean jumissakaan (enpä)
Nyt sitten selkää on leikeilty uudelleen, koska luomessa oli ikävänlaatuisia muutoksia ja sitä avarrettiin ihan kunnolla siitä ympäriltä. Nyt odottelen taas pari viikkoa patologin vastauksia, että pitääkö vielä kiristellä. Käyhän se kunnon kiristäminen noinkin.
Tällä viikolla siis kevyempää jumppaa tikkien takia ja tekee se muutenkin ihan hyvää.

On se vaan nätti.

Kevyet jumpat tuntuu vaan todella tylsiltä ja siinä on sitten aikaa katsella liikaakin ympärilleen salilla.
Välillä on sellainen fiilis että olenko mä piilokamerassa, kun näkee taas jotain eksoottisia liikkeitä.
Enää en viitsi mennä ketään neuvomaan missään liikkeissä, sillä jokainen on kyllä vastuussa omasta itsestään ja jos toiminta ei nyt ihan hengenvaaralliselta näytä, sitten antaa mennä vaan.
Usein ihmiset joilla ei ole vielä mitään terveydellisiä ongelmia(vammoja) tekeekin aika hurjan näköisiä liikkeitä salilla, itse en edes uskaltaisi kokeilla. :)
Toki jos saa tuntuman oikeaan lihakseen vaikka olisi pää alaspäin, mikäs siinä sitten, mutta jos tehdään kyykkyä kyllä siinä pitäisi mennä enemmän kuin 5 cm alaspäin tai maastavedossa ei tarvitse olla selkä pyöreänä tai että hauskäännössä olisi  hyvä jos kyynerpäät olisi paikallaan eikä osoita etuseinään.


Koiraahan tässä on urakalla pitänyt lääkärissä käyttää. Pari viikkoa sitten Iitalle tehtiin sterilisaatio, joka meni ns. persiilleen. Toki sterilisaatio oli pysyvä, että oikeat vehkeet saatiin koirasta ulos, mutta niin meinasi lähteä henkikin kaverilta. Tässä sitten sydän syrjällään on sen toipumista seurattu ja parina viikonloppuna se on ollut teho-osastolla vierailevana tähtenä. Uusi leikkaushan sille piti tehdä, koska oli vuotanut verta mahaansa ja  kaikenlaisia komplikaatioita lisäksi. Nyt toki koira voi jo paremmin ja on osoittanut olevansa jo suhteellisen normaali. Laihtunut on vaan pirulainen tässä parissa viikossa melkein 5 kg, mutta eiköhän se taas saa itseensä lihaa ja läskiä talven varalle. Vielä saa tovin vain kevyttä liikuntaa koska verenvuodon johdosta, vaikkakin sai lisäverta on hän aneemisen rajalla.
Mutta lopulta kaikki on kuitenkin ihan jees.

Lomaa odotellessa ja sinnehän on about 8 viikkoa aikaa.


6 kommenttia:

 1. Eli teet prässiä myös vaikka ei olisi jalat vuorossa? Millä painoilla ja millaisissa sarjoissa teet ne 100?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. Kyllä jalkatreenin yhteydessä teen myös.
   Tarkoitushan on tehdä 100 toistoa putkeen ilman taukoa, eli jatkuvaa pumppaamista. Kannattaa aloittaa ihan pienestä painosta, esim pelkän prässin painolla. Itsehän en jaksanut ottaa painoja pois kun tein ekan kerran tätä ja jouduin 70 toiston jälkeen jo pitämään muutaman pumppauksen kestäviä taukoja aina kun olin tehnyt 10 toistoa. eli 160 kg oli ihan liikaa.
   Riippuu toki prässisstä, meidänkin salilla on niitä 4 kpl, joten joka prässissä on vähän eri painot.

   Poista
 2. Jaha putkeen. Kokeillaan XD

  VastaaPoista