tiistai 9. elokuuta 2016

Syksy tulee oletko valmis, Laihduttamaan (taas)


Syksy tulee ja pian alkaa salilla olemaan ihmisiä hetkellisesti enemmän kuin aikaisemmin.
Kesäkilot pitäisi karistaa ja mahdollisimman nopeasti ja ne ennen kesää karsitamattomatkin kilot.

Joissakin paikoissa kehoitetaan, että kesällä pitää nauttia eikä kaloreita pitäisi laskea, muutenhan koko kesä ja loma on pilalla jos siitä ei voi nauttia???

Ymmärrän toki pointin, mutta mielestäni juuri ne lomat/  kesä olisi sellaista aikaa että pitäisi kiinnittää huomiota siihen mitä suuhunsa laittaa. Sitä lomaa ja kesää pidetään hyvänä syynä ahtaa itseensä ihan kaikkea makeaa, suolaista ja rasvaita mitä vaan käsiinsä saa.
Mitäs jos söisit silloin lomalla ihan samala tavalla kuin muutenkin ja sitten sisällyttää sinne muutamia erilaisia "parempia" ateroita ei sitten ole sitä + 10kg  kannettavana ja survottavana työvaatteisiin loman jälkeen.

Jos se syöminen on niin ihanaa, ihmettelen suunnattomasti sitä ruoan laatua mitä ihmiset naamariinsa tunkee. Maistuuko mikään makkara miltään muulta kuin rasvalta? Sipsiä, kaljaa, karkkia ja jäätelöä kaksin käsin ja koko kesä. Tämä sama toistuu joka ikininen kesä ja 5 kesän jälkeen sulla on 20 kiloa enemmän painoa kuin viisi vuotta sitten... No voihan tietysti olla että makuaisto on niin tottunut siihen rasvan ja sokerin määrään että mikään ei maistu millekään jos niitä ei ole ja reilusti.No mutta mä laihdutan sitten loman jälkeen.
Aletaan hommiin sillä mentaliteetilla että ne kilot pitää saada 5 viikossa pois (saatan liioitella...) Koska OLET päättänyt tehdä jotain ja teet sen sitten kunnolla.
Tarkoittaako kunnolla tekeminen nopeasti?? EI todellakaan, laihduttamisessa hitaasti on parempi kuin nopeasti. Sama treenaamisessa, ei todellakaan kannata heti aloittaa 5 kertaa viikossa salia, jos siellä ei ole koskaan, tai vuosiin käynyt. Sali ei välttämättä ole edes sun juttusi ja jos jokin asia tuntuu vastenmieliseltä, ei siinä useinkaan saa sitten myöskään tulosta aikaiseksi.

Tällaisen dietin minäkin haluan, lisää pituutta samalla rahalla :)

Kysyn vaan että mihin sulla on niin helvetin kiire sen lahduttamisen kanssa? Onko syynä se että se on vain hetkellistä ja pääset nauttimaan tuloksista vain vähän aikaa? Dietti tai siistimpi ruokavalio kun ei välttämättä tarkoita kärsimysnäytelmää, kun se tehdään oikein ja maltilla. Et välttämättä joudu luopumaan ihan kaikesta, sitä vaan pitää syödä vähemmän kuin aikaisemmin, tai juoda.

Jos katselet netistä fitness tyyppien vartaloita voit ehkä miettiä kuinka paljon töitä vaaditaan sen eteen. Ei pelkästään että he ovat harjoitelleet vuosia salilla ja syövät pääsääntöisesti todella siististi ja punnitsevat ruokiaan ympäri vuoden, vaan myös että useammalle se on työtä. Jos itse harrastat viikossa 5 tuntia liikuntaa niin ammattilaisen viikkotunnit on varmasti useasti 20 luokkaa tai jopa enemmänkin, siihen sitten vielä suhteellisen niukka ravinnon määrä päälle.

Niin että onko sulla aikaa 20 tuntia viikossa panostaa liikuntaan, muun elämän ohella??
Olkaa realistisia, vaikka sulla olisi kuinka draivi ja tahto päällä, tulee se kyllästyminen jossain vaiheessa eteen, joskus nopeammin ja joskus hitaammin. Faktaa on että ruokailut ja liikunta alkaa usein jossain vaiheessa ottamaan hetkellisesti päähän, mutta siinä se tahto punnitaankin, menetkö läpi harmaan kiven ja näet hieman pidemmälle ja osaat asettaa tavoitteet fiksusti ja unohta se MUTKU MÄ HALUUN asenne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti