tiistai 4. lokakuuta 2016

Helpoin tapa laihduttaa...

Välillä tuntuu erinäisissä asoissa kuin yritettäisiin polkupyörää keksiä uudelleen.Uusia laihdutus"kikkoja" ilmestyy markkinoille. On pilleriä, jauhetta, rasvaa, laitehoitoa, hierontaa, nopeaa laihdutusta, helppoa laihdutusta... jne.

Kuinka myyvää olisi koko elämän kestävää ruokavaliomuutos. Hyvän kunnon edellytyksenä on, että liikuntaa harrastetaan säännöllisesti. Tarkoitan peruskunnon en ulkonäön. Sillä isompikin kokoinen henkilö voi olla hyvässä kunnossa vaikkei peilistä näykään vatsalihakset. Ja ne joilla ne näkyy ei välttämättä ole hyvä kunto.

Laihalla voi vatsalihakset näkyä, eikä se kerro mitään hänen kunnostaan tai terveydentilastaan. Hän voi ryypätä jokainen viikonloppu ja polttaa ketjussa tupakkaa sekä syödä epätereveellisti.


Laihduttamiseen ei auta kuin yksi keino ja se on syödä vähemmän kuin kuluttaa. Oikeastaan silläkään ei ole suurta merkitystä mistä lähteistä se energia tulee kunhan syöt vähemmän kuin oman kehosi kulutus vaatii. Eri asia on sitten mitä se tekee samalla terveydelle jos ruokavaliosi koostuu pelkästään höttöhiilareista ja huonolaatuisesta rasvasta.


Toteutus onkin sitten toinen juttu. Kaikenlaista olisi tarjolla ja kun ihminen on heikko se haluaa hyvää ja tällä tarkoitan sitä herkkua ja useinkaan se ei ole kovinkaan terveellistä. Usein se herkku on makrosuhteiltaan enemmän rasvaa ja hiilihydraattia kuin proteiinia. Miksi sitten se rasva on niin "paha"? Sitä kun ei voi syödä yhtä paljon kuin hiilihydraattia tai proteiinia vaan 1 g  rasvaa sisältää enemmän kaloreita kuin sama määrä hiilaria tai proteiinia. Siksi se lihottaa, kun syöt sitä liikaa.

On sama mitä syöt jos syö liikaa se lihottaa. Oli se sitten porkkanaa tai salaattia, perunaa tai jogurttia. Läskiä siitä tulee, se on varmaa.

Niin siihen polkupyörään. Se on kuule sitä bisnestä se että laitetaan markkinoille jauhoa ja pilleriä ja muita muka laihduttavia hoitoja. Siitä joku saa rahaa ja sä saat siitä ainakin tyhjemmän lompakon, perse ei sillä pienene.

Jonkun mielestä PT:n laatima ruokavalio on liian kallis, mutta sitten voidaan laittaa hypox hoitoon satoja euroja, sillä siinä se läski sulaa kuin itsestään... Haloo oikeasti herätkää nyt ihmiset, älkää ihan kaikkea uskoko, vaikka sitä hoitoa tehdäänkin televisioissa laihdutusohjelman yhteydessä ei se läski pelkästään sen avulla sula. Jokainen siinä hoidossa ollut on myös ruokavaliolla ja urheilee suuriakin määriä viikossa.  Miten ne sentit sitten voi lähteä kun mitat otetaan heti hoidon jälkeen???


Oletko koskaan käynyt saunassa?
Oletko punninnut tai mitannut itseäsi sen jälkeen? Koitapa. Sitten voit samalla laittaa vaikka sukelluspuvun päälle ja polkea fillaria siellä saunassa samaan aikaan, kun olet sitä  neljävarttia tehnyt, olet taatusti laihempi.  Seuraavana päivän olet taatusti samankokoinen kuin edellisenä päivänä ennen saunasessiota jos syöt ja juot normaalisti.


Jos nyt kuitenkin päätätte ottaa sen PT:n laatiman ruokavalion, ottakaa sellainen joka on VAIN SINULLE laadittu, eikä jokaiselle joka siihen diettiin osallistuu. Onhan se kumma jos sulla ja 400 muulla naisella tai miehellä on täysin sama ruokavalio?? Vai onko???

Miksi sitten jollakin se vartalon muokkaaminen jollain härpäkkeellä toimii?
Luultavasti siksi että kyseinen ihminen on syönyt samaan aikaan terveellisemmin ja innostunut liikunnasta. = syönyt vähemmän kuin kuluttaa. Jos painoa putoaa kilo tai kaksi hoidon aikana EI se ole rasvaa vaan nestettä.
Sama pätee ihmediettien kanssa, kyllä niillä tulosta voi saada aikaan, mutta jatkappa sitä sitten lopun elämää?

Ei ole myöskään jotain tiettyä ruokaa joka laihduttaa enemmän kuin jonkin toinen ruoka. Olen tehnyt myös ruokavalioita jossa asiakas juo olutta -> paino on pudonnut. Kyse on siitä kuinka paljon sitä olutta kittaa, jos kalorimäärä joita päivittäin saat on alempi kuin kulutuksesi = painosi putoaa.
Tai sitten joka päivä jäätelöä, silti paino on pudonnut.
Ruokavaliot pitää koostaa aina yksilön mukaan eikä jokaiselle sovi sama. Toki nyt puhumme kookkaista henkilöistä, joilla ei tavoitteena olekaan mikä kisavartalo vaan kevyempi olo.


Varmin tapa laihtua on: tarkkailla syömistä ja sen eteen joutuu hieman tekemään töitäkin.
Syömisen avulla kun laihduttaa, ei sitä haittaa myöskään se jos tulet kipeäksi tai loukkaannut. Jos poikkeat jatkuvasti ruokavaliostasi, syöt yli kulutksen ei muutostakaan tule tapahtumaan.

Kaikille se painon pudottaminen ei ole tärkeää, eikä ihmiset välitä mitä vaa'an lukema sanoo, mutta jos olet asettanut itsellesi tavoitteen ja se on oikeasti jotain mitä haluat voit unohtaa kaikki poppaskonstit ja edetä päivä kerrallaan kohti kevyempää oloa. Älä heti mieti -20 kg liian lyhyessä ajassa vaan aseta fiksuja tavoitteita itsellesi.


Seuraavaksi ajattelin kirjoittaa hieman motivaatiosta, tavoitteista ja mahdollisista vastoinkäymisistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti