perjantai 7. lokakuuta 2016

laihduttajan takapakkeja.Usein ja lähes aina, kun kuljetaan kohti tavoitteita, vastaan tulee tapahtumia jotka hidastavat ja joskus pysäyttävät tavoitteeseen pääsyn.
Voi tulla ulkoisia takapakkeja (itsestä johtumattomia) ja sitten niitä omia pään sisäisiä takapakkeja.

Ulkoisille takapakeille et voi mitään, mutta ne oman pään sisällä olevat esteet on kyllä voitettavissa.

Miksi niitä takapakkeja tulee?

Joskus asetetaan itselle liian kova tavoite, johon pääseminen viekin kauemmin aikaa kuin itse oli ajatellut. Tämä johtuu yleensä siitä että ei ole kokemusta asiasta ja on voinut tulla myös ulkoisia takapakkeja matkaan joka ruokkii niitä päänsisäisiä ääniä epäonnistumisesta.

Jos nyt puhutaan sitten niistä liikunnallisista ja painonpudottamisen tavoitteista ja esteistä, kun kerran se on yleensä ollut se pääaihe tässä blogissa.Ulkosia takapakkeja:
- Sairastuminen.(oma, lapsen, muu perhe)
- Loukkaantuminen.
- Jokin muu asia vie oletettua enemmän aikaa,(työ, perhe)
- Maailmanloppu.


Pään sisällä olevat:

- Lopputulos ei näytä siltä miltä kuvittelit, koet epäonnistuneesi.
- Et ole laihtunut niin kovaa tahtia kuin oletit ja toivoit.
- Olet syönyt enemmän kuin sinun pitäisi, mutta odotat silti että laihdut.
- Olet varma että epäonnistut, koska et ole koskaan onnistunut....
- Et usko tarpeeksi itseesi ja tekemiseen.
Tässä muutamia esimerkkejä.

-Jos tulet kipeäksi, flunssa tms. sen parantumiseen ei yleensä kauaa mene jos malttaa parannella itseään. Vaikka aikaa menisikin niin mitäs sitten??? Lopputuloksena olet terve ja voit taas liikkua normaalisti, syömiseen usein sairastuminen ei vaikuta ja ruokavaliota on helppo noudattaa vaikka onkin kipenä (paitsi jos on karmiva yrjö/vatsatauti)

-Loukkaantumisessakin kannattaa ottaa järki käteen. Jos jalka menee poikki se ei tarkoita sitä että nyt saa sitten vetää kaikki läskiksi kun et mitään pysty tekemään. Riippuen tilanteesta ja loukkaantumisen tasosta, liikkua voi ja usein kannattaakin kivun sallimisssa rajoissa aina jotain kohtaa kehossa voi kuitenkin harjoittaa jollain tavalla. Poskilihakset ei ole siis ainoa lihasryhmä jota voit harjoittaa.

-Joskus tulee eteen tilanteita että jokin tilanne tuo enemmän stressiä elämään ja elämässä voi tapahtua vaikka mitä. Läheisen ihmisen vakava sairastuminen, deadline töissä joka hetkellisesti vie enemmän aikaa. Monesti se niistä irtautuminen edes 45 min. auttaa  irtaantumaan aiheesta ja olet paremmalla tuulella, sekä jaksat painaa taas arjessa paremmin, kun on hieman liikkunut tai nukkunut enemmän.  

-Voiko maailma kaatua jos nukut tunnin pidempään? Paraneeko joku ihminen sillä, että valvot öitä tai herättää kuolleista?  Toki asiat pitää käsitellä, eikä lakaista maton alle, sitä kutsutaan OMAN elämän jatkamiseksi, kun elämä kuitenkin pitäisi jatkua vaikka mitä sattuisi.-Olet laihduttanut suuren (tai pienen) määrän, mutta odotit näyttäväsi erilaiselta ja olet pettynyt tulokseen. Yhtä hyvin voisit siis olla läski...
Jos omaa rasvakudosta ja siitä haluaa eroon päästä se yleensä sulaa sieltä ongelma-alueelta viimeisenä ja se pyykkilautavatsa ei välttämättä tule esiin ikinä, ainakaan sillä tavalla mitä olit ajatellut. Miksi vatsapalojen näkyvissä olo on tärkeä? Jos olet pudottanut suuren määrän rasvamassaa ja olet huomattavasti terveempi, kuin lähtiessä pudottamaan painoa???


-Yhtenä viikkona paino ei putoa ja olet jo suklaalevy kädessä valmis lopettamaan koko touhun. Ei se aina putoa ja silloin se ei ainakaan putoa jos syöt  suklaalevyn. Usein ne hetket jolloin mielesi tekisi luovuttaa on niitä tärkeitä hetkiä, jolloin se muutos tapahtuu. Ei pelkästää puntarissa vaan myös siellä pään sisällä. Mikä fiilis tuleekaan kun olet selvinnyt yhdestä esteestä!!!


-Jos jatkuvati huijaat itseäsi ja samalla odotat että paino putoaa et tee mitään muta kuin hallaa itsellesi. Jos syöt enemmän kuin kulutat ei paino putoa, piste.

Olet ehkä joskus ollut hoikempi, mutta sitten taas saanut kunnialla laihdutetut kilot takaisin, olet jälleen aivan varma ettet onnistu. Se saa sinut olemaan noudattamatta mitään ohjeita, koska olethan aina ollut luuseri ja epäonnistunut yksilö??? 
Ihan ensimmäinen ihminen josta sinun tulisi tykätä ja välittää on SINÄ ITSE. Olit sitten muodoltaan millainen tahansa, mutta jos et pidä itsestäsi, moitit koko ajan sitä mitä teet, et tule saavuttamaan yhtään mitään. Jos sulla on jokin asia elämässä mille annat paljon enemmän, kuin annat itsellesi olisi aika pysähtyä miettimään miksi. Aika monelle se on työ ja perhe. Toki perhe ja lapset kuuluukin olla tärkeitä, mutta itseäsi et saa unohtaa. Olet paljon paremmalla tuulella kun viihdyt omana itsenäsi.

Aamen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti