maanantai 14. marraskuuta 2016

Tikittääkö sinunkin sisällä aikapommi??

Aina on kovin "väärin" tehdä jotain siitä syystä, että olisit ulkoisesti paremman näköinen. Se  että on ulkoisesti tyytyväinen antaa myös sisäisesti hyvän fiiliksen. (useimmiten, ei aina)
Jos olet aloittanut liikkumisen ihan vain siksi, että saat vaikka isomman takapuolen, mutta alatkin tykkäämään treenaamisesta ilman ulkoista syytä, ei kai siinä mitään väärää ole.

Ylipaino useimmiten on riski terveydelle ja siihen ei kiinnitä huomiota kunnes se terveys horjuu.
Kakkostyypin diabetes ei välitä siitä rakastatko kurvejasi vai et, sillä se tauti hiipii jossain vaiheessa, jos et tee asialle mitään.
Useimmiten se laihduttaminen aloitetaan ulkoisista syistä, jotta olisi pienempi, helpompi ostaa vaatteita jotka sopivat ja yksinkertaisesti näyttäisit paremmalta, niissä vaatteissa tai ilman, jolloin olosi on mukavampi.

Suurin osa laihduttajista ei ajattele terveyttään. Joskun he voivat ajatella sitä ja ehkä aloittaa painonpudottamisen, mutta kun VAARA on ohitettu ja veriarvot normaalit, lipsutaan takaisin vanhoihin tapoihin. Diabetes esimerkiksi ei aluksi tunnu missään, et siis tunne olevasi sairas. Sinua ei satu minnekään tai se ei haittaa liikkumista (jos puuskuttamista ei lasketa)

Ei sen tarvitse, kuin kerran osua kohdalleen niin sen jälkeen sua ei satu enää minnekään. Ai minkä? Veritulpan tai aivoverenvuodon, siihen ei mikään pillerikään enää auta jos henki on veke.
Mutta olihan se ihanaa viettää aikaa sohvanpohjalla 40 vuotta tai syödä pizzaa???


Liikunnan harrastaminen on kamalaa ja terveellinen ruoka on pahaa, mutta oletpahan elänyt ja NAUTTINUT.
Maksasi on rasvoittunut ihan sillä sun ruokavaliolla ja ruumiinavausta tehdessä sun sisuskalut näyttää siltä kuin olisit ryypännyt koko ikäsi.
Ulospäin olet vain kurvikas ja rakastat muotojasi, mutta sisälläsi sulla on aikapommi joka tikittää yhä nopeammin kohti viimeistä käyttöpäivää...

Toki moni ylipainoinen on myös terve, ilman että viimeinen käyttöpäivä olisi nurkan takana, mutta aina ei voi syyttää ylipainoa pelkästään terveyden tuhoamisesta, samat ne on riskit sillä laihallakin jos kehonkoostumus on massaltaan enemmän rasvaa, kuin lihasta. ( eikä tarvitse olla kehonrakakentaja tai fitness muija on myös välimalleja)

Mutta tää on sama juttu, jos sulla on joku paikka kipeänä ja sen voisi ehkäistä tai parantaa esim. tekemällä ITSE jotain. Usein se voi olla vaikka jäykät niskat, kipeä selkä tai arka olkapää. Ainoa asia mitä sille teet on että menet hierojalle, ostepaatille tms. Kun sä voisit itse ehkäistä tai parantaa sitä harjoittelulla, lihashuollolla tai kiinnittämällä huomiota ergonomiaan töissä tai kotona... Olen näyttänyt kaverille miten voi vahvistaa keskivartalon lihaksia kotona. Ei se selkäkipu lähde sillä että näytän ne siinä lattialla, vai lähteekö??? Ei vaan se lähtee buranalla, panacodilla, ziraludilla tai morfiinilla sekä että käyt kerran kuussa duunin maksamalla fyssarilla...

MUTKU sen kaiken olisi voinut välttää sillä että "nauttii" elämästä keskivertoa vähemmän.


Ylipaino ei (mun mielestä) ole sairaus, mutta se mitä suuremmalla todennäköisyydellä johtaa sairauteen, samalla tavalla kuin laiha ei ole terve.  Jos alat ylipainoiselle tuputtamaan diettivinkkejä mitä luultavammin se tuntuu henkilöstä todella kurjalle ja hän pitää itseään huonona ihmisenä. Ylipainoinen kyllä tietää olevansa ylipainoinen että se ei tule yllätyksenä.

Siihen saattaa liittyä todella monia sellaisia asioita joita ei laihduttamalla saa korjattua. Ylipainoon joillakin voi johtaa joku muu oire jota koitetaan lievittää syömällä, joka tuottaa mielihyvää, itsensä palkitsemista, itsensä hyväksymistä tms. Vaikka sanoinkin että vaikka tykkää itsestään isompana se ei tarkoita etteikö saisi tykätä, vaikka se voi johtaa terveydellisiin ongelmiin. Itsestään täytyy pitää sillä muuten se on kuin sahaisi itseään nilkkaan samalla kun koittaa saavuttaa esim alampaa painoa tai mitä tahansa elämässä. Pitää uskoa itseensä ja pitää itsestään sen verran että haluaa hengitellä täällä maapallolla mahdollisimman pitkään. Itsensä voi syödä hengiltä, ihan samalla tavalla kuin juodakin, sitä vaan ei näe itse miten ne omat valinna vaikuttaa sinne kehoon sisältä päin.Lihava ei myöskään ole laiska, laiha ahkera, kaunis ei ole tyhmä tai ruma ei ole fiksu.
Kyllähän te tiedätte nämäkin asiat koska olette fiksuja ihmisiä, mutta se tieto ei riitä, vaan tarvitaan toimintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti