keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Kehonpuhdistusta eli detoxia, kannattaako se vai onko se humpuukia??

Koska kaikki taas laihduttaa ja koitamme luonnollisesti mennä sieltä mistä aita on matalin, turvaudumme detoxiin.
Eri pituisia detox-kuureja on luontaistuottekaupat pullollaan, erilaisista firmoista puhumattakaan.Tarvitseeko ihminen kehonpuhdistusta?
Miten se toteutetaan ja miten se toimii?

Usein nämä kuurit muistuttavat paastoa, jossa ns. kiinteän ruoan määrä on erittäin vähäinen tai sitä ei nautita ollenkaan. Samaan aikaan ei suositella myöskään alkoholia ja sokeria eli mehua ja limua.

Olkoon nyt sitten esimerkkinä vaikka 7 päivän detox-kuuri näin uudenvuoden ja joulun jälkeen. Kehoon on kertynyt näiden juhlien jäljiltä reilusti nestettä ja ehkäpä hieman läskiäkin, riippuen kuinka paljon on syönyt yli oman kulutuksensa.

Kun tällaisen kuurin aloittaa, paino tippuu varmasti, kun nauttii vain ja ainoastaan detox paketissa olevia tuotteita. Siellä saattaa olla erinäisiä nesteitä ja proteiinijauheita. Periaatteessa tuo kuuri on vähähiilarinen, silloin siis keho luopuu helposti ylimääräisestä nesteestä. Silloin siis paino putoaa, mutta itse en puhuisi laihtumisesta.

Saman tuloksen saat jos syöt paljon vihanneksia ja muita ns. kevyitä tuotteita ja välttelet suuria määriä hiilaria, alkoholia ja sokereita.

Mitä se kehon kuona sitten oikein on?? Länsimaiselle ihmiselle se tarkoittaa nykyään läskiä.
Jos tosiaan olisi niin että kehossasi olisi jotain myrkkyä tai kemikaalia, olosi olisi helvetisti huonompi ja makaisit mitä luultavammin sairaalassa.
Toki kehossa muodostuu ns. kuona-aineita verenkierrossamme, mutta ei sillä tavalla että ne tekisivät sinusta ylipainoisen...

Kehossamme on sellainen viemäri ja puhdistusjärjestelmä jo luonnostaan, joita munuaisiksi ja maksaksi kutsutaan.  Jos verenkiertoosi pääsee jotain vierasta ainetta, se ajautuu maksaan ja munuaisiin, joista se suodattuu virtsaan ja päästät sen vessasssa ulos elimistöstäsi.

Munuaiset suodattavat useamman litran verta tunnissa (noin 180 litraa vuorokaudessa). Terveet munuaiset siis säätelevät kehon happamuutta, neste, sokeri- ja suolatasapainoa, sitä ei siis detox mehuilla muuteta.

Maksa taas muttaa ensin kaikki sellaiseen muotoon, jotta ne voidaan ohjata munuaiseen, joka viimeistelee suodatustyön ja sitä ei vihersmoothiella tehdä.

Se mitä kehosi tarvitsee on ruokaa, jossa on runsaasti aminohapoja, jolloin maksan toiminta pysyy hyvänä, sillä jos et saa ravinnosta monipuolisesti kaikkea ei elimistösikään pelitä kuten pitäisi.


Tarvitseeko ihminen detoxia?
Ei tarvitse!!!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti