tiistai 27. joulukuuta 2016

Tammikuussa elämät taas muuttuu :)
Varmin tapa tappaa treeni-into on aloittaa treenaaminen Tammikuussa. Paljon ihmisiä jotka ovat (taas) päättäneet pistää itsensä  kuntoon kesäksi.
Miten välttää motivaation lopahtaminen ja hermojen menettäminen saliharjoittelussa tammikuussa?

Muista käyttäytyä.
Et ole suinkaan ainoa salilla käyvä ihminen, pelkkä omaan napaan tuijottaminen:
MUN treeni, MUN painot, MUN penkki asenteen saat jättää jo heti kättelyssä kotio. Jos kanssaolijat ahdistaa, jää kotiin ja aloita treenaaminen vasta helmikuussa tai maaliskuussa. Voit jopa jättää menemättä kokonaan, olethan ollut sieltä monta vuotta poissa jo muutenkin.

Jos nyt kuitenkin päätät aloittaa sen treenaamisen tässä muutamia vinkkejä tulevaa varten.

1. Älä varaa laitteita pelkästään itsellesi.
Salilla käy paljon ihmisiä ja varsinkin nyt kannattaa jättää se kännykkä sinne pukuhuoneen puolelle ja tsättäilä sitten treenin jälkeen eikä "palautuessa"
Nosta katse ylös ja saatat ehkä huomata jonkun muun, joka voisi käyttää sinun kanssasi samaa laitetta. Ei tule myöskään niskaan niin kova kramppia kun välillä palauttaa sen pään siihen normaaliin asentoon.

2. Palauta painot, käsi-ja levypainot paikalleen. 
Jumppamatot sinne minne ne kuuluu, sekä kahvakuulat ja kuminauhat.
Näin kaikki säästää aikaa, kun ne on niille kuuluvilla paikoilla.
Vaikka voisi ajatella, että olishan se ystävällistä jättää ne painot siihen tankoon seuraavalle kyykkääjälle, voin kertoa ettei tarvitse jättää.

3. Älä tee sarjojasi suoraan käsipainotelineen edessä. 
Muutkin haluavat käyttää varmasti niitä painoja ja vaikka sinulla olisi kuinka hapottava treeni menossa, voit tehdä sen varmasti muutaman askeleen kauempana, jotta muutkin ihmiset voivat harjoitella sujuvasti ympärilläsi. (Tämä on ihan helvetin ärsyttävä tapa, henk koht. mielipide)

4.  Treenikassia salilla, katso ettei se ole muiden tiellä ja siirrä se sellaiseen paikkaan ettei kukaan vedä turvalleen sen takia, esteitä ei tullut kukaan salille tekemään.

5. Pyyhi hiet penkiltä.
 Märälle läntille ei ole kiva mennä sinun jälkeesi treenaamaan, ota siis treenipyyhe mukaasi salille. Jos teet aerobista ja hikoilet paljon muista pyyhkiä myös se laite (jos ei muuten niin hae moppi henkilökunnalta heidän ollessa paikalla.)

6. Väistä tarvittaessa ja äläkä mene iholle treenaamaan. Suurin osa ei varmaan pidä siitä että mennään sentin päähän treenaamaan ja huidotaan tangoilla ja käsipainoilla liian lähellä. Ota oma tilasi ja jos ei muuta niin odota, että joku muu on valmis ja tee sitten omat liikkeesi.

7. Älä oleta mitään vaan kysy, jos joku treenaa jossain laitteessa tai käyttää käsipainoja kysy aina ovatko ne käytössä, voiko mahdollisesti tehdä kimpassa. Joskun mielestä on ok jakaa varsinkn ruuhka-aikaan ja toise mielestä ei. Joku haluaa tehdä treenin ihan omassa rauhassa, odota tai tee jotain muuta sillä aikaa.

8. Älä puhu liikaa, jos joku ei halua keskustella kanssasi treenin aikana, pidä suusi kiinni. Kesken sarjan ei mennä puhumaan ja koitetaan pitää ne lauseet muutenkin lyhkäisinä. Läppää voi heittää treenin jälkeen ei treenatessa.  Kun toinen treenaa kuulokkeiden kanssa, on se aika varma treeni ettei kiinnosta puhua kenenkään kanssa. Mun omasta mielestä kaikki sais olla ihan hiljaa vaan salilla :)

9. Jos joku treenaa peilin edessä esim kyykkyä ja katsoo peilistä liike rataa ÄLÄ MENE ETEEN SEISOMAAN. Ihan sama vaikka joku tekee vipareita, niin pidä ne omat silmät auki ja katso mitä ympärillä tapahtuu.

10. Turha painojen kolistelu, jotkut tiputtavat painot ihan liian reippaasti lattialle, meteliä kuuluu toki treenatessa, mutta ei niitä tarvitse heitellä. Jos painaa liikaa, ota pienempi paino.

11. Tästä voidaan olla montaa mieltä, mutta laita vaatteet päälle. Pikkutoppi ja shortsit talvipakkasella ja hieman viileässä ei välttämättä ole paras mahdollinen varustus. Tai jos olet kovasti hikoilevaa tyyppiä niin hiki imeytyy vaatteisiin, eikä jää salille. Ollaan alasti sitten kotona, jookos??

Muutenkin on hyvä huomioida ihmisiä, olit sitten salilla tai jossain muualla. Maailma kun ei pyöri vain sinun ympärilläsi vaikka voisi äkkiä niin kuvitella.Mukavaa Uutta Vuotta 2017


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti