lauantai 4. helmikuuta 2017

Tammikuun kuulumisia ja lettuohje.Vihdoinkin sain polvi asiaa eteenpäin ja puukkoa on luvassa tässä kevät-talven aikana.
Samallahan selvisi että myös oikeassa polvessa on nivelrikkoa, ei ihan yhtä paha kuin vasemmassa, mutta tämä meinasi käydä kompastuskiveksi tuossa kierukan korjaamisessa.

Lääkäri oli vastaanotolla sitä mieltä että sitä ei kannata korjata tai siisitiä, koska se ei auta nivelrikko kipuihin laisinkaan. Siitä sitten päättelin että perkele ei sitä varmaan sitten korjata vaikka vika olisi korjattavissa.
Enhän mä niin tyhmä ole että ajattelisin sen kokonaan kivuttomaksi tulisi, mutta omaan järkeeni ei vaan käynyt se, ettei sille mitään tehä, koska mulla on reuma ja kipeä olen kuitenkin.

Ortopedi sitten soittelikin minulle nähtyään viimein kuvat ja lupasi korjata kierukan aiheuttaman vaivan, muuhun ei kuulemma pysty. Muuta en ole pyytänytkään :)
Pari viikkoa tulee siitä sitten sairaslomaa, mutta toipuminen sellaisesta on todella nopeaa ja lähes kivutonta ja miten kipeä se vois olla verrattuna tähän, voin toki olla väärässäkin. Toivottavasti en joudu katuman tätä päätöstä.Treenikierto näyttää tältä:

1. Jalat ja hauis
2. Rinta ja pohkeet
3. Selkä ja ojentaja
4. Olkapäät, epäkkäät ja pohkeet.
5. Rinta ja hauis.

+ pakaroita ja vatsoja jossain välissä.
Painotusta siis rinnassa, hauiksessa ja pohkeissa.

Viisi treeniä viikossa. Tuplatreenejä oli ensimmäiset kolme viikkoa, tai oikeastaan ensimmäinen oli kevyempi treeniviikko ja kaksi seuraavaa tuplia. Seuraavat viikot eivät sisällä tuplia puntin suhteen, mutta aerobista voi tehdä toisena treeninä ja venytellä.
Miksi?
No sen takia koska alan dietille ja suljen Nutellapurkin suun seuraaviksi viikoiksi jos ei kokonaan niin ainakin hyvin tiukalle.( ei se nytkään kauhean löysällä ole ollut... seli seli)
Vähemmän ruokaa yleensä tarkoittaa huonompaa palautumista, joten aerobinen on keholle kevyempää, varsinkin jos se on tasasykkeistä jumputtelua.
Tarkoitus ei ole kuitenkaan näännyttää itseään, vaan painoa pudotan sen takia jos vaikka olisi vähemmän polvivaivoja ja leikkauksesta toipuminen tapahtuisi nopeammin kun ruhon paino on vähemmän. Jo 5 kilon putottaminen auttaa varmasti vaivoihin.

Kertaakaan en ole voinut tehdä jalkoja siihen tyyliin kuin normaalisti teen, eli suhteellisen kovaa. Nyt se on sellaista että kuulostellaan missä sattuu ja miten sattuu.  Ihan hyviä treenejä on saanut, mutta ei sellaista että olisi spagettijalkafiilis.
Takareidet ja pakarat saa kyllä hyvin treenatua suhteellisen loppuun. Esim. suorinjaloin mavella, lantion nostoilla. Alaselkä vain ei tykkää noin miljoonasta sarjasta niitä putkeen, joten olen alkanut vahvistamaan enemmän myös alaselkää pienillä jumppaliikkeillä. Selänojennus+ revece hyper toimii näissä.  Alaselän lihakset menee ihan järkyttävään pumppiin joidenkin liikkeiden viimeisissä toistoissa ja sitä ei saa pois kuin menemällä vaakatasoon hetkeksi. Äkkiä se pois kyllä lähtee, mutta on aika kettumainen vaiva.

Vielä siis kolmisen viikko tuota ohjelmaa ja sitten se taas muuttuu.

Ei tässä sen ihmeellisempää kerrottavaa tällä kertaa omasta treenistä.
Snäpissä on välillä juttua enemmän aiheesta, mutta usein aikalailla aiheen vierestä :) Sinne vaan seuraamaan.


Loppuun vielä tälläinen Lettuohje ja koko taikinassa on 585 kaloria
P. 62g
H. 40g
R. 10g

2 kokonaista munaa noin 113g
3 valkuaista n 110g
30g Vanillan makuista proteiinijauhetta.
60g Kaurajauhoa, ei hienoa vaan hieman karkeampaa.
10g psylliumia.
1 tl leivinjauhetta
makeutus stevia tai esim karppisokeri.
100g maitoa tai itselle sopivaa nestettä (manteli-, soijamaito, kookosmaito, vesi)


Paistele isoja tai pieniä lättyjä hyvällä pannulla ilman rasvaa tai kookosöljyssä.

Bon apetit.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti